GOOGLE Adsense

Wednesday, September 19, 2018

Pengalaman Bawa Anak-Anak ke Farm In The City



Last week, ciknaa sempat bawak #doubleRM ke FARM IN THE CITY, Seri Kembangan. Dah lama jugak berhajat nak bawak budak-budak ni pergi sini sebab ramai kata kat sini boleh sentuh dan boleh bagi makan haiwan makan. Dengar macam menarik kan? Berbeza dengan konsep zoo yang biasa dorang pegi tu. Sini lain dari yang lain.


Sebelum tu ciknaa share dulu HARGA TIKET untuk masuk ke Farm In The City ni.


Harga Tiket FARM IN THE CITY 2018

Normal Price (tanpa MYkad) : 

Dewasa : RM 55.00
Warga Emas : RM45.00
Kanak-Kanak : RM45

Harga Tiket (dengan Mykad) :

Dewasa : RM37.00
Warga Emas : RM30.00
Kanak-Kanak : RM30.00


Atau korang boleh jugak ambik pakej family macam dalam gambar atas ni. RM125.00 untuk 2 dewasa 2 kanak-kanak.  Lagi jimat dan berbaloi.


 Lot 40187 - 40188,
Jalan Prima Tropika Barat,
 Bandar Putra Permai,
 Seri Kembangan,
 43300 Selangor Darul Ehsan.

Atau nak senang waze jelah FARM IN THE CITY, SERI KEMBANGAN. inshaaAllah sampai dengan selamat..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

apa apa pun bagi can dulu mak anak 2 nak bergambor 😂

Masuk je FITC ni binatang pertama yang akan jumpe dulu adalah kura-kura. Dari sekecil baby kura-kura sampai lah ke pangkat atok kura-kura. Dorang letak kura-kura ni kat lantai camtu je. Dan akan ada staff yang tunggu untuk bagi sayur. Kita pegi je mintak, dia bagi free tak payah bayar. Merasa la razin & rania bagi kura-kura makan.. Berape ramai orang bagi makan pun kura-kura ni tetap jugak makan.. Taktau kenyang eh?






tu baru kura-kura. Ada banyak lagi binantang lain dalam FITC ni.




ada ayam






dua ketul ni kalau boleh semua haiwan yang ada dorang nak pegang..

Dekat sini ada kolam ikan yang luas. Boleh beli sendiri makanan ikan dekat self machine yang disediakan.. RM2 ringgit untuk sekotak makanan ikan. Seronok sangat anak-anak bila dapat peluang macam ni kan..















Kebetulan hari yang ciknaa datang ni public holiday.  Ramainya umat manusia.  Bersesak-sesak dengan anak² semua.  Tapi anak ciknaa still enjoy!


Selain dari tu kat FITC ni jugak ada 'longkang fishing' tau.. Longkang yang bersih dan memang diletakkan ikan dalam tu. Anak-anak boleh cuba tangkap ikan kat dalam longkang tu.Tapi yang geramnya mak mak ni stress sebab nampak macam senang tapi tak dapat nak tangkap anak ikan tu. Rania & Razin sampai ke sudah tak dapat nak tangkap ikan..


betapa gigihnya anak-anak nak dapatkan ikan.. tapi tak dapat.. mak jugak yang stress tengok.


nampak tak ramai tak ramai orang? fuhhhhh semangat..





siap berkenalan lagi anak bujang mama ni haa 😍






dekat dalam FITC ada pangkin camni.Boleh la rehat sekejap.. 


Sebelum balik, boleh singgah dekat souvenir shop.Bebudak ni pau mama beli jajan aje. Yang lain mama tak layan..
 😂

tengoklah mintak pony lagi tuuuu..



Bebudak seronok kat sini sebab kebanyakan bintang boleh disentuh dari dekat. Boleh bagi makan lagi. Walaupun tempat tak besar mana, tapi berbaloi.. Tak penat berjalan. Sebotol air mineral kecik pun tak sempat abis.. Dan tempat ni tak terlalu panas sebab banyak pokok. Cuma kalini pergi time peak season, hari cuti umum pulak tu agak padat dalam tu but its ok for me & anak²..


InshaaAllah ada rezeki kite repeat lagi FARM IN THE CITY yer!

No comments:

Post a Comment

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016