GOOGLE Adsense

Thursday, November 2, 2017

Keria Gula Melaka Paling Sedap di Melaka

Keria gula melaka sesuatu yang unik dekat melaka. Kalau sampai melaka tapi tak merasa keria ni rugi la ciknaa rasa. Ciknaa kagum dengan masyarakat malaysia termasuk ciknaa sendiri gigih beratur tengah panas terik semata-mata nak rasa keria gula melaka tu. Tapi kalau tak sedap orang tak tunggu ye tak?

Tahun lepas ciknaa dah merasa keria Antarabangsa Haji Limbongan.. Alhamdulillah time tu tak ramai sangat orang, so takde pengalaman beratur panjang. 1st time merasa keria gula melaka, ok la sedap. Tapi manis sikit..

Keria Antarabangsa Haji

Tahun ni ciknaa pegi melaka dan nak bagi mak dan adik-adik pulak rasa. Tapi waktu sampai Warung Haji penuh! ciknaa agak ada la dalam 20 orang beratur, dah tau perangai suami macamana, ciknaa cancel. Biar dulu la kita cari kemudian.. dan dalam perjalanan nak ke hotel jumpa lagi satu keria antarabangsa.. eh ada branch lain ke ciknaa fikir, asben stop situ dan turun..


Tengok-tengok Keria Antarabangsa Hajah Rahmah walaupun tak ramai tapi jenuh jugak menunggu. ciknaa pun turun ganti asben.. tengok betul-betul rupanya keria habis. kena tunggu lebih kurang 20 minit lagi untuk siap 1 adunan.. perghhh! dah siap orang depan-depan beli sampai 30 bijik.. eh sakit pulak hati kite..hahaha..


Keria Antarabangsa Hajah Rahmah
                                                                                                                                                           
Pendapat ciknaa keria Hajah Rahmah sangat sedap. Lembut kat dalam, rangup kat luar, dan manis dia tu manis sedap.. bukan manis leting.. Serius teringat-ingat. Rugi beli sikit je aritu.. Esoknya nak balik ciknaa nak pegi beli lagi tapi ramai beratur. Tak larat dah nak tunggu panas-panas, kitorang cari keria batu berendam pulak.. kawan-kawan kata sedap. so pegi la sana tapau untuk bawak balik.


Keria Batu Berendam

Ni la rupa keria batu berendam.. Semua rasa lain-lain.. Keria dia biasa-biasa je bagi ciknaa.Mungkin sebab dah sejuk atau senang sangat nak beli. Takde beratur panjang, jadi kurang nikmat.. hahahahahaha.. tapi betul, rasa dia tak boleh lawan keria hajah rahmah. Next time datang melaka cari keria hajah rahmah.. Laksa dia pun best! ciknaa tapau aritu makan dekat hotel..


p/s : Kalau nak cari dekat mana keria ni semua korang waze aje. Tak pun search dekat Facebook. Mesti akan jumpa punya..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

3 comments:

  1. sedap nya ciknaa ... terliur pulak ni :D

    ReplyDelete
  2. kadang curious bila tengok takde orang kan..rupanya dah habis..
    JanjiKita

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016