GOOGLE Adsense

Monday, July 24, 2017

Suppliment Menaikkan Selera Makan Anak

Assalamualaikum..

Lately, ramai sangat tegur doubleRM tu. Berisinya! Sedapnye badan.. bagi makan ape? harini ciknaa nak kongsi sikit dengan korang. BUKAN ENTRY BERBAYAR ok.. ni review pengguna sebenar, gitewww..

Kalau follow blog ciknaa ni dulu, afiq tu tersangat la comel orangnya..bahasa mudah, kurus la. kerempeng aje. masa dia setahun berat cuma 7.5kg. Saiz diapers pun lambat tukar sebab 'halusss' sangat orangnya. Ciknaa tak nafi dulu stress.. Ramai jugak mulut-mulut puaka yang cakap tak bagi makan ke? eh kecik eh tak macam makpak nye beso! hm macam-macam lagi la ayat kasar yang tegur. tapi MIL cakap anak-anak dia memang kecil kecik tak pemakan..so semua kurus2 je. nanti sampai masa dia selera ko tengok.. and ianya memang betul! tapi jenuh jugak la ciknaa bagi macam-macam untuk bagi dia selera makan..plus dulu kan dia selalu demam.. boleh dikatakan setiap bulan akan demam.. (mungkin jugak kerap demam faktor badan dia tak naik berat)







ni masa afiq setahun 2 dulu.. kecik kan.. rania pun gitu.. tapi dia tak seteruk afiq sebab dia menyusu badan.. so tahap kesihatan dia beza sikit dengan abangnya. cuma biasa lah budak-budak selera makan tak menentu.


Mak ciknaa yang belikan suppliment ni. so dia cakap try la bagi anak-anak mana tau ok. ciknaa sendiri dah pernah makan sejak sekolah lagi. ape benda suppliment tu?



SPIRULINA BRAND ELKEN




Antara kandungan spirulina elken ni : 

kredit blog :blog cik senyum




kebaikan dan khasiat dia tu korang google la sendiri. cuma ciknaa suka spirulina elken ni sebab ciknaa satu family pun makan.. alhamdulillah smua serasi. yang paling penting anak-anak dah tak bermasalah nak makan macam dulu-dulu lagi. plus antibodi pun makin ok. kurang sangat dan demam macam dulu-dulu.. syukur sangat. 

so kalau nak beli, tengok la kat lazada ke ejen elken ke atau korang boleh je cari sendiri cawangan elken seluruh malaysia.. cuma nak elken spirulina ni a bit pricey la bagi ciknaa.. sebotol tu ratus-ratus gak harganya tapi pil dia banyak dan tahan lama.. berbaloi la kalau ada sebotol satu rumah boleh makan.. kalau tak makan hari-hari mau setahun kot tak abis lagi..1200 biji oi kalau botol kecik tu..

p/s: doubleRM masih lagi minum susu sampai harini.tak tau bila ciknaa nak stopkan terutama afiq tu tahun depan dah 6 tahun.. mak cakap bagi jelah selagi dia nak.. tapi pakai cawan...







5 comments:

  1. Banyak khasiat supplement ni ya Cikna.. Alhamdulillah klu serasi dan boleh guna seisi keluarga...
    **Salam akhir Syawal :)

    ReplyDelete
  2. comel je dia... Insyaallah suplemen terbaik sebagai alternatif untuk lebih sihat

    ReplyDelete
  3. semoga anak2 ciknaa membesar sihat dan bijak dengan asbab suplemen. Yang pentinf ciknaa dah ikhtiae. selebihnya kita serah kat Yang Maha Berkuasa. :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016