Thursday, January 26, 2017

Idea Dekorasi Rumah Minimalis Turquoise

Entry dekorasi ni mak-mak isteri surirumah dan sewaktu dengan nya mesti suka. Termasuk lah ciknaa. Dari rumah sewa suka deco, masuk rumah sendiri lagi gila dia punya tahap minat tu.. ok tak gila lagi :P Selalunya masuk rumah baru mesti ada tema sendiri betul kan? sebelum ni ciknaa minat jugak la scandinavian all white atau hitam dan putih. Tapi tak mungkin semuanya warna tu je. So tertengok satu ruangtamu ni berkenan gila. timbul la idea untuk tambah turquoise dalam tema rumah ciknaa.. meh kita usha sikit gambar-gambar yang membuat ciknaa sawan mengadap google..bahahaha..















cantik kan? tapi nak tiru sebijik macam dalam gambar tu rasa tak mampu..but we can try ye tak? ada 1 wishlist ciknaa untuk cat dinding rumah tu dengan cat momento. tapi belum ada masa & bajet setakat ni. InshaaAllah bulan depan kalau dapat elaun transfer :P

jadi yang ada sekarang boleh la kot dikira menepati tema kan.. 








belum bebetul siap lagi sebenarnya. macam langsir tu tak sempat lagi nak naikkan tinggi sikit. lebih kurang 30cm labuh mencecah lantai.. nanti dah bebetul kemas ciknaa update lagi.. 


mekasih singgah :)

5 comments:

  1. dilah pun suka warna cam ni ciknaa.. aritu penah berangan nak wat tema kaler ni.. tp tak tercapai lagi.. hihi

    ReplyDelete
  2. kayrul nie dok umah sewa laki x bg hiaa over2..pasrah je la..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Canteq ciknaa...pandai ciknaa adaptasi idea tu kat umah...dah ala2 dah tu....nanti updatedlg ye....-misi memfollow- haha

    ReplyDelete
  4. cantik ni ciknaa. x sabar nak tunggu masuk umah sendiri nanti :D

    ReplyDelete
  5. cantikkkkk...lya pom suka!
    kat rmh lya beli sofa kaler ni

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016