Tuesday, December 6, 2016

Review : MOANA

Hai.. Minggu lepas dapat la bawak doubleRM tu tengok 'tv besar'.. last tengok wayang dulu masa boboiboy the movie.. lama dah..kalini bawak tengok cite moana pulak. Tapi mama yg excited lebih kot.. macam best je lepas tengok trailer movie ni..huhu..



so ape review MOANA dari MamaRM :

Movie yg tak berat. sesuai untuk semua termasuk sebaya doubleRM. tapi ciknaa rasa yg sekolah rendah & keatas paling sesuai. sebab RM tak faham pun jalan cerita moana ni 😅 tatapi dorang enjoy sebab :

Ala² filem musical gitu. Banyak lagu mcm frozen jugak. So agak² cite tu dah slow, ada konflik,anak² sebaya doubleRM yg umur 3-4 tahun ni mula meresah..lagu tu akan tarik balik perhatian dorang.
Movie yg sangat colourful! Warna warni tu yg best nak² part last yg dah nak abis. Kalau 3D ciknaa rasa mesti cun gila..

Best cuma masa klimaks movie ni doubleRM dah start boring. Sebab gelap & slow dah jalan ceritanya. Dorang dah ajak mama balik, jenuh jugakla nak pujuk bg bertenang 😄

Penghujung best gila! Masa ni dorang dah takde ajak balik lagi. Enjoy sampai la ending.


MOANA ciknaa bagi 10/10 

Tapi untuk DoubleRM 8/10 sebab ada part yg dorang boring.ala sikit je sebab budak ni mana tau konflik cerita kan 😁


Nak tengok? Sila² memang best jalan ceritanya.. berbaloi la. Beli online senang. Anak² tak kecewa kalau tiket takde. Ciknaa book online guna apps cinemas malaysia. Install app & beli online je. tiket untuk 2 dewasa 2 kanak-kanak RM51 gitu.. Berbaloi la sebab movie hampir 2 jam..

p/s: Sesekali melayan anak-anak. Dah pindah lepas ni payah dah kot sebab jauh dari rumah :)

6 comments:

  1. wahh.. mcm best jer... ada plan nak bawak budak2 ni tgk movie jugak.. maybe boleh tgk citer ni... thanks ciknaa review cite best ni..

    ReplyDelete
  2. tak penah lg bawa budak2 tu tgk wayang.. boleh laa nk cuba tgk cite ni nnt.

    ReplyDelete
  3. Sesekali dpt tengok 'tv besar' mestilah seronok DoubleRM CikNaa tu ye:)
    Memang sesuailah utk mereka.

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Awal2 lagi qaleef dah cakap.."taknak tgk cerite lu'lu" maksud die cerite gegel..die tak minat.. Maknya baru berangan nak gi awal2 kuar lg ritu sbb maknya suka verite2 mcm ni..heheh..kempunan sudahnya

    ReplyDelete
  6. kan..mmg best citer ni.. berbaloi sgt

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016