Friday, November 11, 2016

Selamat Tinggal Kuala Lumpur

Assalamualaikum..





Alhamdulillah, permohonan bertukar ciknaa dah diluluskan. Urusan pertukaran tadika anak-anak pun dah selesai. Ciknaa akan pindah ke kuantan inshaaAllah hujung bulan depan.. Abiskan tahun 2016 kat KL ni. Lepas ni jadi orang kuantan la kami anak beranak.. :)

2009-2016. Lama kan? Lama sampai dah ada anak 2 orang. Kenapa nak pindah? kan ciknaa pernah cite, ciknaa beli rumah kat kuantan. haa itu lah sebab utamanya. Bila dah beli rumah, hati dah memberontak nak duduk rumah sendiri. Nak deco macam-macam. ikutkan sebenarnya ciknaa mintak tukar ke uia gambang, tapi sebab ada masalah ape buat jadi lambat, makanya big bos offer ke uia kuantan. Kebetulan ada staff yang nak swap, tukar suka sama suka.  suami pun dapat offer ke kuantan dalam masa yang sama. Alhamdulillah urusan dipermudahkan semua urusan. 

Minggu lepas dah start mengemas kosongkan almari pakaian.. Ya Allah banyaknya baju. Masa ni la dok pikir, datang mana la semua baju bajan ni. Yang paling banyak kemas baju doubleRM dari baby sampai besar. Dengan mainan, barang-barang breastfeed.. Memang tak boleh buang, sebab nanti bakal digunabalik. Maka, berkotak-kotak jugak la barang yang kena hangkut. 


Macam-macam urusan nak buat sebelum pindah ni. Kitorang ada masa lebih kurang 50 hari je lagi. InshaaAllah semuanya baik-baik je nanti. doakan kitorang ye. Rasa sedih jugak sebab dah biasa kat KL ni, kawan-kawan ofis. geng gojes blogger, semua nya lah.. tapi ciknaa kena jugak pindah untuk masa depan..cewahhhhhh..  ok la, nak sambung keje. nak uruskan handover sebelum tinggalkan serials division - IIUM gombak. 


p/s: anak pahang, harus balik pahang la. dekat sikit dengan mak :)


18 comments:

  1. all the best cik naa..takpe kita masih boleh keep in touch di alam maya hihi..mesti excited kan nk ddk umah sndiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak diya. excited nak duduk umah sendiri tu memang betul. lain macam rasa dia..hihi.

      Delete
  2. Alhamdulillah... doa CikNaa sudah terkabul
    Terbaik sebab anak-anak masih kecik lagi CikNaa
    Kalau dah sekolah kebangsaan/menengah lagi ada kejutan budaya buat anak-anak
    Kita yg dewasa mudah nak adapt.

    All the best. moga dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ofismate pun cakap benda yg sama kak.. anak2 belum masuk sekolah la lebih baik pindah, tak terkejut sangat nanti.. tQ kak zakie :)

      Delete
  3. Alhamdulillah ...segala urusan dipermudahkan....
    will miss u ciknaa....
    insyaAllah..kalau ada cuti2 gi pantai timur..bole singgah umah ciknaa kan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haihhh.. ape tak bolehnya. dialu-alukan ain..nanti nak dtg jgn lupe roger dulu. nombor tepon ada kan.. hehe.

      Delete
  4. rindu laa cikna nnt. xde member nk lepak dah akk pasni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun akan rindu kak amy.. makanan kak amy lagi la sy rindu, hahaha. inshaaAllah kite jumpe lagi ye kak..

      Delete
  5. wahhh... Alhamdulillah dapt balik Kuantan..dekat dgn family suatu yg aman menggembirakan.. moga di permudahkan urusan perpindahan Ciknaa... banyak nak pack barang2 tu sbb lama gak duk KL kan..
    selamat berkemas ciknaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki atie..lama ciknaa tunggu nak duduk rumah sendiri. rupanya tahun 2017 Allah bagi. TQ tau.. :)

      Delete
  6. bye cikna....jumpa lagi nanti andai ada rezeki....

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. smooth jer urusan.. :) tak sabar nak tengok rumah baru ciknaa nanti..boleh kami singgah rumah kot2 kalau kami ke kuantan kan.. :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah cik naa.. semuanya dipermudahkan..klo dh rezeki kan..jran sebelah lya nurse uia jugak.. dekat la plok kt nanti... hehe..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016