Tuesday, November 22, 2016

Persiapan Masuk Rumah Baru

Awal januari nanti ciknaa akan pindah rumah yang kitorang beli tu. Jadinya sekarang dah start dah persiapan sikit-sikit.. Tak larat nak buat semua sekaligus, nak pulak ada budak 2 beradik yang tersangat aktif tu.. Makanya, sabtu lepas ciknaa basuh rumah dulu. Rasa macam awal sangat datang basuh rumah, tapi sebab asben nak pindahkan barang ahad, maka ciknaa balik la dulu. Basuh dengan 2 orang adik perempuan. Gigih tau anak dara 2 orang tu tolong along basuh umah.. :)

Rumah ciknaa beli tu dah setahun kosong takde orang duduk. Boleh bayangkan la habuk dia tebal mana kan..




Ciknaa basuh pakai berus sabut je, duduk pastu gosok sekuatnya..  kalau tengok sebelum basuh takde rupa lantai. kelabu asap. Lantai marble tu pun kotor kemain lagi. Plan nak polish tapi belum sempat lagi. Maka kita basuh la dulu sementara dapat polish..


Master bedroom sebelum

lepas basuh & tanggalkan langsir asal rumah ni
lepas tukar langsir baru & tambah sikit deco. ada la rupa bilik sikit :)

Bilik ke -2. Ni gambar Husband tolong ambik lepas dah angkat barang ahad tu. Segala kotak letak sini dulu.
Bilik ke-3
dapur comel ni pun penat jugak nak basuh




Alhamdulullah, selesai sesi membasuh rumah & pindahkan separuh barang rumah sewa sekarang ni. Penat, memang tipu sangat tak penat. Macam nak tanggal rasa tulang temulang, tapi sebab excited nak duduk rumah sendiri, rasa penat tu macam tak berapa rasa..cewahhhhh..

Doakan urusan pindah ciknaa dipermudahkan ye.


salam sayang,
-ciknaa-




12 comments:

  1. bestnye ciknaa.. diakui mmg penat pindah2 umah ni..mimi dah byk kali merasa smpikan kitorg terpaksa jual perabot dan beli yg lain.. xtau lah smpi bila nk idup nomad gini.. yg pasti cikna dah dpt umah sendiri..leh r deko2 pasni..

    ReplyDelete
  2. Mula-mula nak masuk rumah baru ni memang letih kan ciknaa..macam-macam benda nak kena buat..tapi keseronokan nak berpindah tu lagi hebat kott..haha..semoga dipermudahkan semua urusan..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..tahniah Ciknaa...cantik rumahnyaa

    ReplyDelete
  4. tak sabar nak tengok cikna deco rumah baru...
    lps ni soping sesaja laa cikna.

    ReplyDelete
  5. Kakak percaya apa yg CikNaa kata.
    Penat memanglah penat tapi puas sebab dpt duduk rumah sendiri
    Pelan-pelan buat lama-lama setellah CikNaa.

    ReplyDelete
  6. Pindah mmg penat kn ciknaa.. nk kemas2 msuk kotak tu bcinte..
    Smoga dipermudahkan smuanya ciknaa...
    Hmm kite yg nk pindah dr ritu pon xpindah2 lg ciknaa.. xtau la bile pindahnye..huhu

    ReplyDelete
  7. mula2 nak masuk rumah baru tu memang penat..nak kemas, nak basuh semua.. nti dah duduk, lega sgt.. hihi..sabor ye...klu dah penat sgt tu, boleh lah gi manja2 kat Spa...hehe

    ReplyDelete
  8. Bestnya dah start pindah barang...kayrul nie klu ada rezeki beli rumah mau pengsan nak mengemas..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Alhamdulilah ciknaa...suka tgk rumah cikna bersih berkilat haaaa...lantai tu lawa betul...seronoknya balik duk dekat area kampung...mujur kt sana ada UIA kan ciknaa senang nak posting...kalau la opis ju ada kt kuantan nak juga pindah dok jauh dari KL yg sesak ni...selamt mendeko ye ciknaa

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..lya doakan moga dipermudahkan sgalanya..msti eksited sgtkan leh msk rmh sendiri..paling x sabar..part nk deko2 nanti.. hehe

    ReplyDelete
  11. Ehh..bru perasan... duk kuantan la lps ni ye?? Dekat doh kite nnti

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016