Friday, October 7, 2016

Teratak Tokwan Rawang

Pernah viral pasal teratak tokwan ni beberapa bulan lepas. Kebetulan sangat kitorang ( geng Gojes Blogger Supermom and Baby) tengah plan nak bergathering. Tapi tempat yang nak lepak tu mestilah ada swimming pool, anak-anak nak mandi kolam kekdahnya..


Tapi apa yang bestnya kat teratak tokwan ni bukan setakat kolam mandi je ada, siap dengan pondok lagi. So memang best la boleh bawak potluck makan ramai-ramai kat sana. Makanan dibenarkan bawak ke sini, tapi lepas tu pandai-pandai la korang kemas balik ye sampah sarah tu semua..









Ciknaa dah 2 kali lepak sini.  Biasa la tempat yang dah viral, memang ramai orang. Tapi still ada tempat untuk duduk makan dengan selesa. Tapi kena la datang awal, datang pukul11 memang takde port la nak duduk dah..

Lepas mandi manda, Teratak tokwan ada sediakan bilik air. Bagi ciknaa selesa, besar & bersih. Cuma haritu pegi takde lampu.mandi jelah dalam gelap..huhu. Harap-harap nanti ada penambahbaik la bab lampu tu sebab bukan ape, takut ada binatang bahaya je tak nampak. dalam bilik air kan.. 


Teratak tokwan ni ada 5 jenis kolam. Dari baby (boleh sangat la makpak celupkan kaki dia)  sampai la dewasa. kedalaman sampai leher.













So, esok lusa cuti kan.. Kalau tak tau nak pegi mana, orang-orang area Kl, selangor boleh la ke Teratak Tokwan Rawang.

Harga masuk : RM2 sahaja untuk setiap orang. Tak kira dewasa ke kanak-kanak, mandi ke tak mandi. Tetap RM2 jugak nak masuk situ. Murah tak? kalau kata mahal lagi pegi mandi kolam belakang umah sendiri..hoho.

Untuk yang nak bermalam disini, boleh ambik homestay. Korang boleh tengok gambar homestay dekat FB : TERATAK TOKWAN RAWANG. buat family day, lepak-lepak bakar BBQ pun boleh. Smua kelengkapan untuk BBQ ciknaa nampak masa datang aritu.

p/s : ciknaa suka tempat ni. Tapi serius, nak pegi bawak anak-anak memang kena datang seawal 9 pagi. Raya haji aritu kitorang orang pertama sampai. Makcik owner Teratak Tokwan ni pun tak sempat bukak kedai lagi..oh ye, lupa nak share, sini ada jual mee segera, jajan, air segala. Kalau nak order air panas pun boleh.. Asben leenda order teh o panas sejug aritu.. Tapi ciknaa tak tanya pulak harganya..
===================================================================

Teratak Tokwan Rawang

44 Jalan Sepakat, Kg Melayu Batu 16
Rawang, Selangor


Call 012-775 5937

4 comments:

  1. bestnya..nak kena terjah gak ni one day..

    ReplyDelete
  2. bile nk repeat gather kt sini lagi ni

    ReplyDelete
  3. Bila la nak dpt pergi situ..jom la gathering lg..nak join

    ReplyDelete
  4. Ala...kenapala hubs akk xsuka nk bwk akk n anak2 g piknik..kalau ajak sure xmonya dia pegi...huhu

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016