GOOGLE Adsense

Friday, October 14, 2016

Short Vacation : Cherating Beach




Cerita dua minggu lepas. Kitorang sebenarnya ada urusan lawyer pasal rumah yang beli kat kuantan tu. Alang-alang dah sampai kuantan tengah-tengah minggu bekerja tu, ciknaa teruslah ajak suami ke cherating.. huiii lama nya tak ke sana. Last datang sini sebelum kawen lagi. Kali ni ciknaa datang bawak 2 orang anak.. 



Lain sangat cherating compare dengan dulu. walaupun dah lain, tapi tetap buat ciknaa anak beranak relax kat sini. Mana tak nya hari rabu datang. takde orang pun kat sana.. Tepi pantai tu ada la 7-8 orang termasuk kitorang. Nak tergolek tepi pantai tu pun takde masalah.. haha.


nampak tak muka afiq paling excited bila dengar nak mandi laut..


Nasib kitorang haritu kurang baik. Resort yang dicari tengah renovation. Jadi terpaksa la walk in je mana-mana chalet yang ada.  Chalet biasa je.. Malas nak review sebab tak memuaskan hati. hoho.


DoubleRM yang teruja tengok laut betul-betul depan pintu bilik

ok dah tak sabar sangat nak main pasir. Mama suruh main dulu dalam bilik.
Disebabkan bebudak ni tak sabar dah nak mandi laut, makanya lepas asar kitorang pun keluar la tepi pantai cherating ni. Best sangat sebab takde orang.. ada pun 2-3 orang itu pun pelancong luar. syok, nak menjerit pun takde masalah..hihi.











Walaupun kejap je kat cherating, tetap dapat keluar dari kesibukan kuala lumpur. Itu yang ciknaa nak sebenarnya.. Sambil-sambil melayan kerenah anak-anak. Next time nak pegi pulau pulak la.. berangan tu perlu. kehkehkeh..ok bai..


p/s : selamat hari minggu korang.. pssst, kemana minggu ni?

5 comments:

  1. lama dah tak bawa anak2 main pantai.. kena tunggu dina besar sikit....

    ReplyDelete
  2. bestnyeee..xde org lgsg hah.boleh pakai bikini :P

    ReplyDelete
  3. Enjoy..pantai tu ana yg punya...hahaha

    ReplyDelete
  4. Seronok nya ke Cherating... cantik ja pantainya.. sukanya anak2 main pasir tu...:)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016