GOOGLE Adsense

Wednesday, October 19, 2016

Gathering GBSB : Taman Botani Putrajaya




Betul la orang kata, kalau plan ni tak payah beriya sangat.. Plan sikit-sikit, jalan je terus. Tapi ape-ape pun syukur plan yang last minute, Allah permudahkan semuanya.. Sekali lagi geng GOJES BLOGGER SUPERMOM AND BABY ada gathering.. Tapi yang best nya kali ni ramai yang join, yeay! Bila ramai, ofkos la meriah..menu potluck pun tentunya meriah jugak kan..ehhhh.. hahahaha.



So sabtu lepas kejadian yang berlaku. Kitorang bagi can la pulak belah-belah putrajaya ni pulak. asik-asik gombak je. takde orang lain dah join kalau gombak ni kalau tak ciknaa, leenda, kak amy, aznor, my, yatie & ofkos khairul yang rajin datang dari jauh.. (yang tak sebut nama tu jangan terasa plak kang, tampo lelaju)

Tu baru mukadimah cerita. 

Ok, masuk perenggan seterusnya pulak. Kitorang dari gombak, memang sorry la nak sampai awal. dah tau dah kalau dekat pun takkan sampai awal.. sebab mak jenis lambat bersiap. huhu. Janji dekat taman botani ni pukul 9 pagi, sampai nya 10 lebih.. ok la janji melayu..huhu.



Meriah ke tak? Memang ramai kan join.. Korang memang super best! ada yang datang sendiri, tanpa suami gigih dari rawang. ada yang datang hangkut teh tarik berat-berat.. ada jugak yang bawak bermacam-macam jenis makanan, nasik lemak complete smua ada. eh korang memang gigih.. Sebab itu lah geng gojes ni memang berhantu sikit.. Dia punya aura lain macam, dah macam darah daging gitu..



ni sebahagian je makanan yang ada. serius tersangat banyak potluck haritu. ciknaa bawak ape? air je.. tapi tak cukup. serius ciknaa memang tak sangka, kali ni seramai tu yang join.. ampun maaf korang, yang anak-anak haus cari air dah abis.. sorry sesangat.. 


ni pulak kek batik lin..berhantu ko tau kek batik dia ni.. siap tapau! hahaha..


Ape-ape pun makan dulu.

DoubleRM ada perangai sikit haritu. Berebut mainan, rania merengek je tapi nasiblah tak lama.. kalau tak, mau mama ajak balik cepat..  nak bergosip pun tak dapat.. haha.

Gathering kalini santai-santai je. Si mimi bawak macam-macam. Bawak belon oi, gigih sungguh dia. Anak-anak berebut nak belon memasing kena tunggu turn.  Gathering kalau tak berwefie, takde bukti kan..haha. nah, tataplah gambar kami yang manis manis ini.. :)











Tak lupa jugak geng bapak-bapak yang sporting.. Next time bawak lagi anak bini gather2 gini eh..baru bahagia..hihi.




One more thing yang best kalini mimi bawak prop untuk ambik gambar.. yeay! sape tak suka.. bergambar family oii.. FOC pulak lagi, TQ mak, semoga murah rezeki tau..


family DoubleRM

Ni pulak kesemua family yang join family day haritu..




Terima kasih pada semua yang join gathering haritu. Kalau nak tau, kesemua mak-mak dalam gambar tu adalah blogger. Sebab tu la nama group pun gojes blogger supermom and baby. Sampai jumpa lagi. Next family day kemana kita?


p/s: kitorang kenal dalam blog, ada yang dari b2b, pastu m2b, dan sekarang ada yang ada 2-3 orang anak dah.. alhamdulillah..semoga kite kekalkan uhkwah ni sampai hujung nyawa. 

13 comments:

  1. Meriahhhh.. 17 family... wow sgt.. dh mcm familyday..haha...
    Lain kali harap dpt join bawak laki... cian laki daku.. xpenah rse kemeriahan gojes.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan nak mengada.. 1st batch gathering dulu umie la set kan tempat.. meriah ape time tu haha.

      Delete
  2. ciknaa..gamba tgh menurun tu pon adeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeeeee.. gambo rare mesti kena letak..kehkehkeh

      Delete
  3. meriahnyaaa.. best lah dpt kumpul2 bersama geng blogger ni CikNaa... kat Sabah ni susah skit nak buat... huhu...
    mcm kami ni tak suka plan, sbb sllu tak jadi..klu unplanned, menjadik plak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok atie.. ramai2 dengan anak2 lagi. hehe. betul, unplanned selalunye menjadik kan

      Delete
  4. Replies
    1. alalala mami.. tupun sebab jauh.. rindu mami

      Delete
  5. korang ni memang super best.......akak suka sangat tengok korang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak jom la join balik..rindu kak mimah

      Delete
  6. Meriah sgt uols!! Warna warni gambar. Hrp dpt join korang gathering satu hr nnt.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016