GOOGLE Adsense

Monday, September 26, 2016

Sambal Hitam Pahang Sedap & Murah

Assalamualaikum..




Kalau yang friend dengan ciknaa dekat FB, yg follow ciknaa kat IG, memang akan tau ciknaa jual sambal hitam pahang. Sambal hitam ciknaa ni lain dari sambal hitam dipasaran. Sebab ape? banyak lainnya.. meh ciknaa nak cite. 



✏ sambal hitam jenis basah

Berbeza dengan sambal di pasaran selalunya jenis yang kering @ ala-ala serunding. Sambal ciknaa jenis basah. Sebab tu selalunya sambal hitam ciknaa jarang ada ready stock. Ciknaa akan kumpul order, buat weekend sahaja. Ciknaa akan pos sambal isnin @ selasa. So sambal tu akan sampai dalam minggu tu jugak. [inshaaAllah]



✏  sambal hitam ikan bilis kasar

Tak semua sambal hitam dibuat dengan ikan bilis kasar. ada jugak yang hancur, diblend. Ikut citarasa pembuat sambal. Kalau ciknaa buat, ciknaa guna ikan bilis yang baik & ciknaa tak beli ikan bilis siap kopek. sebab sambal cepat berkulat & berbau hapak. Jadi memang agak rumit nak buat, sebab ciknaa akan kopek ikan bilis berkilo-kilo sebelum buat sambal. kenapa? sebab ciknaa pentingkan kualiti sambal tu.. 


✏ Sambal hitam yang pedas sedang-sedang

Ada yang kata sambal hitam ciknaa pedas sedang-sedang elok je. Pedas tahap boleh dimakan. Kalau yang jenis kuat pedas tu memang boleh makan camtu je. Tapi nama pun sambal kan, kalau tak pedas langsung bukan sambal la namanya ^^



✏ Sambal yang LULUS DIET [atkins]

Ramai geng geng blogger beli sambal hitam ciknaa untuk berdiet. Ok untuk diet atkins setahu ciknaa lulus sebab sambal hitam ciknaa tak gunakan gula langsung.. Kicap pun takde. 100% original resepi orang pahang. Dengan ada sambal hitam ni boleh la menambahkan selera makan bila berdiet.. So sape cakap menu diet tak sedap? tipu tu.. hehe.










Apa kata customer yang pernah beli sambal hitam ciknaa?











Minggu ni ciknaa open order. InshaaAllah ciknaa akan pos isnin minggu depan. 

RM10 - 140 gram
RM17 - 240 gram

postage RM6/RM9/RM12 [ikut berat]

Berminat boleh Whatsapp ciknaa 017.952.1525




No comments:

Post a Comment

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016