Monday, September 19, 2016

Deeja Cosmetic : Keayuan Semulajadi Seawal 5 Hari

Ciknaa ada satu penyakit yang nak cantik tapi malas nak mekap. Nak kulit cantik tapi malas nak makan vitamin, suppliment awal-awal je rajin pastu kelaut.. haha. pemalas kekdahnya. Tapi kan bila umur dah semakin mencecah 30-an ni, jeragat dah mula 'menegur'. Bila mak sendiri yang tegur, gila kau tak risau?

Tapi bila diperkenalkan dengan DEEJA COSMETIC, ciknaa rasa nak cuba. Sebab apa? Produk ni berdaftar dengan biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan. Maksudnya produk ni selamat digunakan.. Ada KKM tak? ofkos ada.. Sesuai dengan Trademark DEEJA COSMETIC ni :


'' KEAYUAN SEMULA JADI DALAM 5 HARI''





Ok, apa yang best sangat Deeja Cosmetic ni? Ok ke kalau guna produk ni? haaaa meh nak cerita. 



Deeja Cosmetic adalah set penjagaan kulit terkini yang lebih natural dibuat dengan bahan-bahan semulajadi yang pastinya tidak membahaya..Selain itu juga, produk ni tak mahal. Harga memang mampu milik la senang cerita. Mana nak cari murah, tak bahaya, cantik dalam masa 5 hari? Deeja Cosmetic la jawapannya ^^


Apa yang ada dalam Set Deeja Cosmetic ni?





1. SABUN PEMBERSIH MUKA 


Kandungan utama : Air Mawar, Susu & Beras


Sabun ni ciknaa suka.  wangi, bau macam buah gitu. gosok sikit dah berbuih banyak kat tangan. Nak jimat punya pasal ciknaa kerat 2.. yang 1 bahagian dah selamat abis semalam. See! Suka gila cuci muka pakai sabun ni.. Yang penting lepas cuci muka takde rasa pedih-pedih atau kulit tegang. Rasa fresh & kulit lembab je.



2. TONER NANO 

Kandungan utama : Aloe Vera & Air Mawar

Toner ni ciknaa pakai dalam seminggu 2-3 kali je. Sebab muka ciknaa bukan jenis yang mekap tebal-tebal, so pakai jarang-jarang okey la. dap dap aje kat muka pakai kapas. Tapi ciknaa bukan setakat pakai kat muka je, leher sekali ku hentam guna. bersih! hilang semua kotoran.. ^^




3. KRIM SIANG 

Kandungan utama : Minyak Biji Anggur & Serbuk Mutiara

Ni 'BFF' ciknaa sekarang. Krim siang tu pulak ciknaa gunakan sebagai 'foundation' pagi-pagi nak pegi keje. Best sebab krim dia jenis ringan dan tak melekit. Elok je menyerap kat kulit muka. Pakai Krim siang sikit pastu oleskan lips gloss, dah boleh pegi keje dah.. 



4. KRIM MALAM 

Kandungan utama : Minyak Jojoba & Kunyit

Krim malam ni pun best. Calit nipis je kat muka sebelum masuk tido. Serius memang tak melekit langsung macam sesetengah krim malam. Berfungsi membaiki kulit yang bermasalah. Krim malam ni sangat penting tau kalau nak kulit yang sihat. Jangan skip pakai kalau nak kulit 'floles' hokey.



5. KRIM NANO (Malam) 


Krim Nano ni warna dia macam kuning kunyit tu haa.Lepas sapu krim malam (nipis je) baru sapu krim nano ni. takyah tebal-tebal sebab nak tido dah kan. Esok pagi bangun tido rasa tegang & lembut je kulit muka. 





Secara jujurnya ciknaa suka produk Deeja Cosmetic ni.Packaging produk dia comel-comel aje. Semua ciknaa sumbat dalam handbag kecuali sabun pencuci muka tu.. Mak anak 2 biasa lah.. Tak sempat kat rumah, kat ofis pun boleh. Pedehal kan.. 

Psst, lagi Satu  nak bagitau, deeja kosmetik ni produk skincare yang terbaru yang semakin hangat dipasaran tau. Dengar kat radio pun dah tau. Banyak iklan dia kan?

Lepas seminggu ciknaa pakai ada kawan tegur.  Maknanya memang berkesan kan produk Deeja Cosmetic ni. best! best! best! 







Antara Testomoni produk Deeja Cosmetic ni : 







Amacam? Teruja tak? Jadi untuk yang mengalami masalah kulit kusam, ada parut, kulit berjeragat, jerawat, masalah kulit berminyak dan kulit kering, tona kulit yang tidak sekata, apa kata korang cuba produk Deeja Cosmetic ni. Pendek kata produk ni sesuai untuk semua jenis kulit.


Ciknaa akan terus guna produk DEEJA COSMETIC ni sampai la kesan jeragat tu hilang sepenuhnya. Setakat ni jeragat dah nampak macam pudar sikit. tu pun dah syukur sangat. jeragat bukan senang nak hilang uolss~!


======================================================================

Deeja Cosmetic didatangkan dengan 5 Item dalam 1 harga 

RM85 (EM)
Rm90 (EM)

FACEBOOK : DEEJA COSMETIC HQ 

INSTAGRAM :  deeja_cosmetic-hq

TELEFON :  +6019 694 5950





6 comments:

  1. Ini kalau anak kakak tahu mahu terus dia beli CikNaa
    Dia tu pantang tengok yg baik-baik macam ni.

    ReplyDelete
  2. Wah...flawless,cantik.....sejak2 ngandung ni pn tengok org melawa,nk jugak kite

    ReplyDelete
  3. Flawless ciknaa...bukan senang nak jumpa produk yg sesuai dengan kita...dah jumpa baik setia kan

    ReplyDelete
  4. saya pun suka deeja cosmetic ni.. sesuai juga utk kulit lelaki macam saya :)

    ReplyDelete
  5. kalau mengandung boleh pakai tak?ada effect pape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaaAllah boleh sis. Ramai yang pakai. Berdaftar dgn KKM.

      Delete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016