GOOGLE Adsense

Friday, June 24, 2016

Rumahku Syurgaku



Alhamdulillah ciknaa dah dapat kunci rumah kat kuantan tu.. Permohonan nak tukar ke sana bulan 5 aritu belum diluluskan.. Ditangguh ke bulan 10 atau bulan 1. So sempat la ciknaa bersihkan atau kalau ada rezeki nak cat dulu rumah tu. 


So sebelum buat apa-apa ciknaa nak share dulu rupa rumah tu. yang kosong masih takde pape lagi. 

ruang tamu jenis memanjang

dapur 

bilik ke3 

Disebabkan kitorang belum dapat duduk lagi rumah tu, ciknaa ambik keputusan untuk tambah table top konkrit. 2 bulan lepas ciknaa panggil eddy (tukang rumah) ni datang & deal. Terus tinggalkan kunci rumah pada dia sebab dia nak buat bulan puasa. Alhamdulillah dah siap pun.. sampai sekarang ciknaa sendiri tak tengok lagi. Dia cuma wasap je dah siap.. Tengok pun dah tau hasil kerja memang kemas.. Alhamdulillah..


sebelum

semasa proses pemasangan table top 

dah siap! 





table top ciknaa ni ukuran nya dalam 15 kaki.. Lebih dari RM2k eddy bagi free charge untuk sinki tu.. Setakat ni jela dulu dapur ciknaa..nak pasang kabinet tu kena mengumpul lagi..orang kata pelan-pelan kayuh kan.. 

Next lepas raya nak start pindah barang-barang dah. Tak sabar nak masuk duduk rumah sendiri. Tapi belum ada rezeki.. masih sabar menunggu :)


12 comments:

  1. Nampak luas rumah ciknaa...mesti x sabar nak deco2 kan

    ReplyDelete
  2. Tahniah ciknaaaa. Seronoknyaaa baca org masuk2 rumah baru ni.

    ReplyDelete
  3. Lawa table top tu ciknaa..mesti bersemangat nak memasak lepas ni dah ada dapo lawa kan!

    ReplyDelete
  4. Cik naa...tahniah...dah ada rumah sendiri..bestnya... ;-)

    ReplyDelete
  5. Yeayyy...syiok feling blh dok rumah sendiri ni tau

    ReplyDelete
  6. I like.. ciknaa nk wat tema hitam putih ye..

    ReplyDelete
  7. Bestnya rumah adaa tanah!! Hehe.. rumah sendiri mesti tak sabar nak deko2 kan.. :))

    ReplyDelete
  8. Wah...cantiknye rumah ciknaa...Alhamdulillah

    ReplyDelete
  9. Tumpang gembira utk ciknaa. Hana suka sgt lantai marmar. Tahniah ciknaa

    ReplyDelete
  10. kemas kabinet tu.. yelah ciknaa..kayuh pelan2..buat sikit2..lya pom ada cabinet idaman.. tp kna kumpul dlu..hehe

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah bila dah ada rumah sendiri... boleh la deco2 bagi comei...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016