Thursday, June 30, 2016

Mood Raya : Kuih Raya #daridapurciknaa

Alhamdulillah.. Tak sampai seminggu lagi kita akan menyambut hari raya.. Alah, dah dekat mood raya membuak-buak.. Tahun ni ciknaa ada aura rajin sikit, maka dengan itu mohla kita membuat kuih raya.. kuih simple-simple je jadi pilihan hati ciknaa.. Bukan ape, orang ada anak kecik gini lah diknon.. yang susah-susah, order jelah..


Dapat la dalam 4-5 jenis walaupun setiap jenis biskut tu ciknaa tak buat banyak pun. Jadilah orang kata.. berasap jugak oven iolss tahun ni .. ^^

kesemua biskut raya yang ciknaa buat. ada 1 lagi takde dalam gambar sebab hampir habis dimakan :P


Biskut Semperit Susu @ Bunga cina

Biskut Arab 


Cornflakes madu 


Semperit klasik


Biskut Mazola 

pembantu yang sedia disisi mama ^^


Ada 1 lagi adik ciknaa ajak buat weekend ni. Popia nestum tu. Yang tu balik kampung la buat kot.ajak adik-adik ramai-ramai buat sekali. Kakak ko dah penat hokeh.. haha.


Kos untuk buat kesemua biskut ni tak sampai RM70 pun.. Dapat banyak jenis.. Kepuasan memang terasa walaupun penat yang hamat..sampai naik tekanan darah ciknaa 2 hari lepas gara-gara tak cukup tido..huhu. 


Biskut mazola tu fav asben, bila dia kata sedap, rasa bahagia yang amat! yeayyyyy lepas 5 tahun kawen tulah pertama kali laki ai kata sedap.. (kembang kempis rasa) hahaks!

p/s : dapat la bawak balik bagi mak sikit, mertua sikit :)

3 comments:

  1. Rajinnya cikna buat kuih rayaaa. Hihi.
    Eh bekas hijau tu yg ikea tu eh? Tk pe ke isi dlm tu.. sbb rasanya bekas tu mcm masuk angin je..

    ReplyDelete
  2. rajinnya ciknaa..lya x larat nk buat..beli je beberapa jns..

    ReplyDelete
  3. Wah.. banyak jenis juga ni... saya buat sarang semut je.. itu pun sebab adik saya dok request.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016