Tuesday, May 24, 2016

Sambal Hitam Ciknaa : Sedap Sangat Ke?

Puasa dah semakin hampir.. Ciknaa pasti ramai yang sedang mencari menu untuk bersahur. Yela, kita memang tau time tu sedap tidur kan. Bangun awal pagi makan sahur kadang-kadang boleh takde selera.. Tapi sahur tu sunat.. takde idea? meh baca sikit apa kata customer sambal hitam ciknaa.mana la tau dengan ada nya sambal hitam ni bakal menambah selera sahur anda :)

Alhamdulillah.. semakin ramai yanag jatuh cinta dengan sambal hitam ciknaa. Nak-nak bila dah nak puasa. Memang bulan yang buat ciknaa tak menang tangan nak siapkan beratus pack sambal hitam untuk customer tersayang.. Tak percaya? Meh ciknaa share apa kata pelanggan sambal hitam..





 








ni pulak innovasi sambal hitam dengan petai. kemain kreatif tau leenda dengan yatie ni.



Inovasi sambal tempe dari rara


Sambal ciknaa dah beberapa kali sampai ke luar negara.antara nya Vieena, Australia, London.



menu diet ni semua bakar2 hehe.


cukup nasi panas dengan ikan goreng.kalau ada sup lagi meletup~!


roti paratha dengan sambal hitam



nasi goreng sambal hiam

So macamana? Terliur tak? Ciknaa dah bukak order untuk bulan puasa.. Pos pertama akan dibuat pada hari puasa pertama isnin, 6/6/2016. Alhamdulillah setakat ni dah ada yang order. kalau ada reader blog ciknaa teringin nak rasa sambal hitam ori pahang ciknaa buat boleh pm ye.

rania sedia tolong mama pack sambal :)

FB : Sambal Hitam Ciknaa
Whatsapp : 017.952.1525

Harga terbaru : RM10 / 140 gram
RM 17 / 240 gram

postage : RM6 / Rm9 *tengok berat*


p/s: Asalnya suka-suka.. Tapi lama kelamaan, jadi pendapatan.. Alhamdulillah.. 

9 comments:

  1. Harus la order byk kali..memang terlajak sedap

    ReplyDelete
  2. tak nak baca entry ni boleh tak???

    ReplyDelete
  3. sambal hitam tersedap.naaaaakkk!!!

    ReplyDelete
  4. Rindunya cikna..sambal hitam cikna mmg sedap..dah rasa byk tauke tp yg cikna gak sedap

    ReplyDelete
  5. mcm mna nk order ye dulu pernah dah order sekali dlm fb tpi ni cri fb x jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. details dalam entry sis..sy dah letakkan semua mcmn nak order.

      Delete
  6. Salam cikna.. Maaf nk bertanya.. Sambal hitam ni mcmn? Dibuat dr ape n nk mkn macamn? Lady org Trg.. Mmg xpernh dgr sal sambal hitam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. sambal ni macam sambal yg lain jugak.boleh makan dengan nasi, roti. dibuat dari apa? ikan bilis, cili, bawang, belimbing buluh. http://wifewillbe.blogspot.my/2013/07/sambal-hitam.html

      Delete
  7. mesti sedap ni.....smua bg feedback y baik2..
    pnh mkn..mmg sedap..jd ketagih..mkn dgn nasi kosong je..smpai bertambah-tamabh..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016