Tuesday, May 3, 2016

Kunci Rumah Dah Dapat



Alhamdulillah.. Sabtu lepas ciknaa dah terima penyerahan kunci rumah dari tuan rumah.. Ekceli bukan la serah kunci..sebab kunci sebenar rumah tu dah hilang lama dah.. Owner rumah suruh ciknaa beli kunci baru.. kira dapat kunci jugak la tu kan..hehe.

Masuk rumah tengok-tengok kerosakan rumah tu. Tangki air bocor, tandas belakang tersumbat, tingkap bilik tak boleh rapat.. So bagitau lawyer & dia akan uruskan dengan owner rumah. Rasanya kitorang akan repair sendiri tapi bil semua tolak dari duit loan tu.


Hari yang sama jugak kitorang deal dengan tukang untuk buat table top kat dapur tu. Okla sempat lagi tambah apa-apa yang patut sebelum masuk bulan 1 tahun depan..


p/s : haritu rania tido mcm mengigau, tetiba melalak tunjuk siling.. ciknaa boleh lupa sangat rumah tu dah lama kosong.pasangkan ayat quran, baru senyap & sambung tido. kena buat sesuatu sebelum masuk umah tu nanti. mintak jauh la benda-benda tak elok kan..



Related Link :

Rezeki 2016: Rumah Sendiri

Proses Beli Rumah & Kos Guaman


4 comments:

  1. alhamdulillah, lama tak baca blog ciknaa..
    mesti excited nk deco2 ni.. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah cikna.. thn 2017 ehh masuk?

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..nnti seronok la deko2..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016