Tuesday, April 19, 2016

Review : Sponsor GBSB Family Day

Alhamdulillah..Family day ni memang pegi penuh bonet, balik pun makin penuh bonet. haha.. Hadiah macam-macam, tak masuk lagi goodies, goodies befday anak-anak..Plus tahun ni GBSB family dapat banyak sponsor. Sama macam tahun lepas.. So, Alang-alang dah cerita, ciknaa review sikitlah apa yang mak-mak gojes dapat dari family day tu.

Kesemua hadiah & barangan sponsor family day..

InshaaAllah ciknaa akan review setiap satu. Yang pasti semuanya memang tiptop!


Tuala 100% cotton
1st time dapat gambar tuala ni ciknaa dah dapat agak, mesti tuala dari kain yang berkualiti sebab nampak gebu sangat. Bila dah dapat, memang betul. 100% cotton! berbaloi sangat dapat tuala camni. Kalau korang berminat nak bagi sebagai hadiah harijadi, hadiah untuk family day, sukaneka, bolehlah tempah tuala camni.

Boleh request nak tulis apa pun.. Tuala kitorang ofkos la FunDay @ Morib 2016!

Untuk tuala gojes ni boleh follow IG : VanillaVendor 

atau FB page :AidanStitch 

================================================

Sebenarnya dari bujang suka letak tisu dalam handbeg.tapi sejak ada anak ni memang payah sikit. Slalu je tisu berterabur dalam beg. Benci! Tapi rupanya ada cara yg lebih kemas. Tissue cover ni dijahit dengan kemas & sangat teliti. Memang sesuai sgt dgn watermark DD sew with love. 

Ciknaa rasa boleh tempah sbg gift majlis nikah, befday party or etc.lebih sesuai & praktikal! Masuk je dalam goodies, ringan & tak mudah pecah kan..Takyah la bagi cawan-cawan kecik tu lagi. huhu..



Follow IG :ddsewwithlove

Macam-macam benda comel ada kat sana..

================================================

Haa ni sponsor dari jauh.. Dari muar! Sejujurnya ciknaa tak pernah makan mee siput walaupun suami orang johor. So sape yang sepatutnya dipersalahkan disini?ofkos la suami.. haha.

Mee siput ni memang lain dari yang lain.. Dengar geng-geng mak gojes cakap, mee siput ni memang unik. Rasa sedap, krup krap bila lepas digoreng.. Tengok gambar dah tau sedap kan?

Pes Mee bandung tu pulak memang pekat! Kalau macam ciknaa yang tak reti nak masak mee bandung ni memang sesuai sangat la beli pes segera dari Mak pon ni. Sepaket tu banyak tau!






Mee siput sila follow IG : @jj_makpon_official 
Pes Mee Bandung Mak Pon (fb) : Pengedar Mak Pon Perencah Mee Bandung 

================================================

Ni pulak pin tudung yang lain dari yang lain.. Bentuk pun klasik sangat.. Saiz besar! Ciknaa suka sebab payah sikit nak hilang.. Pin kat tudung dari jauh dah nampak..hehe.



Follow IG : doublek_label 

========================================================================
Bawang goreng ni ciknaa panggil bawang goreng berhantu..kahkahkah.. sikit pun takde bau tau.. Boleh makan camtu je. Krup Krap.. Tak percaya? tengok la gambar tu..Abis dalam masa 1 hari.. ciknaa sorang je pelahap.. haha.. Lepas ni nak order lagi dengan Dyatie..

Perfumes tu pulak kecik comel je. Memang senang nak sumbat dalam handbag. Ciknaa letak je kat ofis.. Lepas solat sembur! wangi bakhang..





Selain bawang goreng, pekasam daging, pekasam telur sotong, serunding halia pun ada! semua ciknaa dah pernah makan.. rasa? thorbaik!

berminat? boleh terus ke FB : Projek Niaga Ent.

========================================================================

muffin cake for goodies bag.




Muffin ni memang tak pernah tak sedap. Ciknaa pernah order dengan kak amy dulu untuk befday afiq..serius, sedap! Bukan tu je.. sebelum ni ciknaa pernah review lagsana dengan puding roti.. terbaik!

sekarang dah ada produk terbaru dari Ameris Home Delight..


 Ada frozen food tau! karipap dia serius tak rugi beli. Ciknaa suka frozen ni. Sebab kalau tetamu datang senang nak hidangkan makanan memang ada dalam peti..

Berminat nak order macam-macam, boleh

Follow
Ig : AmerisLovely 
FB page : Ameris Home Delights
========================================================================

Yang ni Special untuk kesemua anak-anak Gojes. Tapi ciknaa sampai lambat pagi tu, tak dapat la RM tiup lilin dengan kawan-kawan.. Brownies yang superduper sedap ni ditaja khas oleh blogger tercomel safurara. Dengan rasa yang penuh dengan coklat, yang tak terlalu manis.. memang cair lah dalam mulut.. harga? Pastinya yang berbaloi je.. Rara tak pernah jual memahal okey..




Follow IG : Sugarlandbyrara 


=====================================================================

Untuk design baju kitorang pulak dibuat khas oleh BYEKINJAMAL. Design memang cantik.. termasuklah countdown kitorang aritu..



Design :IG BYEKINJAMAL
Tshirt : ALLABOUTPRINTING 


Baju tu ni tahun kedua kitorang tempah tempat sama.. bagi ciknaa memang tiptop kualiti kain.Selain 100% cotton, baju tu ngam-ngam je terletak atas badan..

anak beranak sedondon pakai baju merah!

========================================================================

Thanks pada umie sue sebab sponsor untuk goodies anak-anak.. Umie sue ni sape tak kenal. Blogger yang terer edit blog, buat logo sticker, eh macam-macam la.. Ciknaa punya logo sambal hitam tu pun dia jugak la yang buat.. header atas tu pun sue jugak! nampak tak hebat kan air tangan dia..






So yang berminat jangan segan-segan Pm Sue.

Fb : Umie Sue Studio 


Untuk Hadiah tukar-tukar ciknaa dapat hadiah besar dari Mimie.. ya Allah sukanya lah..mekasih mimie..susah-susah beli dan bawak dari jauh..



hadiah ciknaa dapat dari mimie


hadiah ciknaa dapat dekat kak amy. 


Alhamdulillah.. Semua hadiah best-best.. harap sangat semua berpuas hati dengan semua hadiah & goodies dari Family day tu..cuma ciknaa terkilan sikit ada sponsor Creampuff, hari kejadian dah rosak tak boleh makan..hm! takde rezeki nak kongsi rasa sedap tu..


Jumpa lagi tahun depan.. Dah bukak tabung baru untuk Gojes Family day VOl.3 pulak..tunggu! Panjang umur kita jumpa yer.. bai~!

5 comments:

  1. terbaek ciknaaa! suka sgt!! dtg penuh. balik pun penuh. hehehe

    ReplyDelete
  2. Berbaloi sgt...dapat goodies yg sgt berguna

    ReplyDelete
  3. cikna.. citer sedeh. gambar fmly day akk semua dah xde.
    dlm fon semua terdelete dak rayyan, dlm kamera gabak gambar jd hitam.
    tu yg suram je nk update & review sponser. huhuhu

    ReplyDelete
  4. Sana-sini blogger buat perjumpaan
    Meriah dan menceriakan semuanya.
    Sponsorship pun boleh tahan hebat:)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016