GOOGLE Adsense

Thursday, April 7, 2016

Langkawi : Tempat Makan Murah dan Sedap



Ciknaa nak share tempat makan yang murah dan sedap masa kat langkawi. Untuk dinner, ni kali kedua sebenarnya makan kat situ. 7 tahun lepas ciknaa makan tempat yang sama sebab situ murah. Tahun ni datang lagi sedap jugak macam dulu. 



RESTORAN SAJIAN MURNI

Malam tu betul-betul lapar nasik putih! So asben ciknaa cakap nak makan ikan bakar. tudiaa ikan bakaq mari!









Menu dinner kitorang malam tu mcm biasa la. Tomyam campur, Udang celup tepung, Kailan goreng, Ikan Kerapu bakar. makan sampai kenyang! Alhamdulillah tekak memang puas cuma ciknaa kurang sikit ikan bakar dengan air asam tu. Kalau dia bagi kicap campur cili & bawang potong cmfirm laju ciknaa abiskan..hehe.




Total semua dalam RM56 ringgit je. Harga masih macam dulu.murah! 







so kalau nak try makan kat sini, sila ke : 

RESTORAN SAJIAN MURNI 
landmark : seberang jalan Langkawi parade. restoran ni warna kuning dari jauh dah nampak. 

=======================================================================


Lunch hari ke 2 tu memang tak plan nak makan kat mana. Tak google pun cari tempat. Lepas turun dari cable car lapar terus cari kedai makan.. Tetiba je jumpe kedai yang agak besar & tak ramai orang lagi. Cakap dengan asben jom makan sini, tak ramai senang nak ambik makanan.. Rupanya lepas ciknaa makan penuh 1 kedai. & baru tau situ ada kerabu bronok! tu pun lepas balik dari langkawi..alahai ruginya..


KAK YAN NASI CAMPUR

google 



lauk kat situ banyak giler! semua nampak sedap.. ciknaa pusing sampai 3 kali nak pilih lauk.. paling sedap pajeri nenas tu.. Sekarang ni pun masih terasa lagi cukup rasa pajeri tu. Ketam goreng tu ciknaa ambik nak ratah gitu je. Sekali tak abis, asben kena abiskan..Sekor tu RM5 je. Sangat murah kan? fresh pulak tu..


Dekat sini kitorang makan tengahari kurang dari RM25! tersangat la berbaloi bagi ciknaa.. Next time dah tau mana nak makan tengahari murah dekat langkawi.


RESTORAN SAJIAN MURNI

Jalan Ulu Melaka, Langkawi. Tak jauh dari sky cab langkawi.

P/S : Ini adalah review ciknaa mengikut selera & budget ciknaa. Kalau ciknaa puas hati,  ciknaa review dalam blog ikhlas..So, kalau korang pegi, then tak sedap, jangan salahkan ciknaa.. Mungkin citarasa & nasib kita tak sama.. tQ!


=======================================================================

Ada beberapa lagi tempat ciknaa makan, tapi harga agak mencekik darah, kalau rajin ciknaa cerita. tengok mood. bai ~!

Related Link : 










11 comments:

  1. Ya allah ciknaa...semua makanan sedap2...nanti nak g langkawi kena g tempat tu...wajib try nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xsedap mana pun restoren sajian murni tu...org buta rasa je blh mkn kedai tu..

      Delete
    2. terpulang kepada selera masing2.. kalau tak sedap takpe, tapi bagi saya sedap, saya review dalam blog sy..

      Delete
    3. Irman saad ckp jgn biadab sgt..Allah tarik penglihatan anda jadi buta nanti..jgn sia2kan nikmat yg Allah beri dgn menghemburkan kata2 yg mcm bangkai..

      Delete
    4. Irman saad ckp jgn biadab sgt..Allah tarik penglihatan anda jadi buta nanti..jgn sia2kan nikmat yg Allah beri dgn menghemburkan kata2 yg mcm bangkai..

      Delete
  2. tq for sharing..nnti leh d jdkan guideline ni..
    semunya nmpk sedap giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa suka..lauk2 melayu.. harga pun murah..

      Delete
  3. Restoren sajian murni tu xsedap mana pun kak ooii...mcm mana awal blh kata sedap pulak

    ReplyDelete
  4. Tahap sedap bg org tk sama..jd sedap bg dia utk dia je utk individu

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016