GOOGLE Adsense

Wednesday, April 13, 2016

Family Day GBSB | Day 2 : Aktiviti Sukaneka @ Family Day [Part 1]

Pagi ahad tu sepatutnya pukul 8 games dah bermula. Tapi ciknaa kesiankan asben sampai pukul 4.30 pagi, tidur pukul 5 pagi. Maka lambatlah keluar dari bilik. Lepas sarapan terus ke pantai untuk aktiviti seterusnya. Sampai je dah ramai. Ciknaa dengan kak ameris je kot yang paling lambat. Nasib sempat ambik gambar beramai..


Games ada 3 kategori

* untuk superdad *
* supermom *
* superkids *


Games Anak-Anak

1.Chicken Dance

Ciknaa dan family belum sampai lagi time dorang start games ciken dance ni.serius rugi sesangat.RM kalau menari memang suka.. tapi dah lambat, melapas~! huhu.





2. Transfer Air Dalam Botol 

Games ni anak-anak perlu celupkan span ke dalam air. lepas tu lari ke arah ayah masing-masing. ayah perlu memegang botol & bagi arahan pada anak. Tapi ayah kemain siap tadahkan tangan buat corong nak bagi air masuk banyak dalam botol! kahkahkah..Tapi ciknaa sukalah memang happening giler..Afiq tak join pun.sibuk main kat gigi air.. 

















3. Bawa Bola Pingpong Dalam Sudu

Games ni memerlukan  ayah dan anak. Ayah perlu memegang sudu (yang diletakkan bola pingpong) menggunakan mulut sambil berlari ke arah anak. Bila sampai kepada anak, serahkan sudu tersebut dan lari semula ke tempat asal tadi. Anak pula perlu berlari dengan memegang sudu yang berisi bola pingpong ke arah ayah mereka.. 

Ok games ni memang comfius. sebabnya round pertama afiq dah menang wei! haha saited mama. Tapi rupanya salah cara main. Anak-anak lari je tapi tak bawah lari sudu tu dengan bola pingpong.Round ke 2 afiq kalah.. takpela nak, janji join games mama dah hepi :)



yeah! bapak-bapak dah bersedia nampaknya..


Mula! 







-bersambung-

4 comments:

  1. Cantik betul gambar op nie...setiap saat dia rakam

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah ciknaa next event wajib join sobs.

    jom gath! hahahaha

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016