Tuesday, April 12, 2016

Family Day GBSB | Day 1 : Gold Coast Morib

Alhamdulillah..syukur yang teramat sangat akhirnya family fun day gojes berjalan lancar. Tahun ni adalah tahun kedua buat event besar camni. Rasanya tiap-tiap tahun akan wajib buat. InshaaAllah.. So, tahun ni masih dalam negeri selangor, vote paling tinggi dekat pantai morib.. Syarat wajib venue kitorang mesti lah ada swimming pool. bahagia anak-anak serta makpak nye..hihi.


GOJES BLOGGER SUPERMOM AND BABY
GOLD COAST MORIB
9-10 APRIL 2016







Day 1 :

Last minute asben ciknaa kena out station. Takde pilihan ciknaa kena drive sendiri. Supermom kan, apedehal WAZE kan ada. huhu. Pukul 11 gerak dari gombak lepas makan nasik dagang tepi greenwood tu. 


Ciknaa ada bawak adik temankan.. oklah dia tolong handle doubleRM. lega disitu. Ntah macamana la waze tu bawak kitorang lalu jalan kampung, kemain sempit lagi jalan.. adoii la. nasib tak sesat..Sampai Morib dalam pukul 1 lebih. Panas campur jerebu..phew! terus check in bilik. 



Bilik memang best sebab ada jakuzi. Biasa la bebudak menda pelik gitu memang harus cuba.


Ingatkan nak suruh dorang ni tidur dulu. petang-petang sikit la mandi kolam sekali terjun jakuzi dulu! pergh.. semput mak.. dah siap mandi jakuzi dorang ni wasap ada yang dah turun.eh tak boleh jadi ni. moh kita turun! mandi pukul 2 tengahari ko.. gile tak gile.. hahaha..






dan berendam start pukul 2 lebih.. Lepas tu balik tido kejap. petang tu pukul 6 sekali lagi ciknaa turun bawak budak-budak ni.kononnya taknak mandi dah..saje nak menjemah dengan mak gojes. RM paham ke? memang taklah..abis basah baju sekali lagi.. adoii..







Petang tu semua orang dah balik. Ciknaa adalah orang terakhir dari group yang kelaur dari kolam tu. afiq dengan rania taknak balik. geram! hilang sabar mama.sampai kena cakap ada ikan  besar dalam kolam tu, baru dorang naik..phew! 

=======================================================================

Malam tu kitorang ada book dinner dekat Juwita. konvoi reramai pegi sana. Best! Malam tu ada sambutan harijadi aqilah husna, anak Erina. Afiq ada kacau kek tu. siap nak tiup. kalau tengok memang mcm befday dia dah.. aduhai anak. malam tu dia start buat perangai sampai ciknaa hilang mood & bawak dia masuk kereta..hm!


so far makanan sedap dekat juwita.cuma kureng sikit part susunan meja & panas.. makanan terutama pepahat tu. sedap! 


sanah helwah aqilah husna..maaf yer abang afiq kacau kek awak..

nampak tak afiq dok belek kek tu..phew!!




Alhamdulillah walaupun sempit makanan licin! hehe.

-bersambung-

10 comments:

  1. Yeayyy!!! Baru puas baca! Hehehe. Bersambung esok, jgn lupa bab soalan kotam beracun tau. Haha

    ReplyDelete
  2. jeles! next year nak join. huwaaa pd pliss hehehehe

    ReplyDelete
  3. Fuyooooo.....hebat la hampa semua!!!

    ReplyDelete
  4. car seat sama...dan yg best tmpt yg dekat leher tu kak as buang...hihihi...

    ReplyDelete
  5. clap..clap... cikna. taksabar tunggu vol 3 pulok.

    ReplyDelete
  6. Best2...wajib buat tiap2 tahun family day gojes

    ReplyDelete
  7. Ciknaa..baru perasan gambar tu abg afiq jenguk kek husna..hehehe..excited dia. Takpe Ciknaa..budak2..mmg nak celebrate sama2 kan. Hehe. Alhamdulillah semuanya lancar..tak sabar nak baca yg hari kedua.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016