Thursday, March 31, 2016

Langkawi : Day 3 | Nasi Dagang Pak Malau

Kat fb pernah viral pasal nasi dagang pak malau langkawi ni kan? Masa viral tu ciknaa dah beli tiket flight. Dalam hati dah pikir nak makan sini last day sebelum balik kl.. Alhamdulillah sampai jugak. Tapi masa kitorang sampai, dah ramai pelanggan kat sana. Yang datang tu pulak kebanyakan nya family besar.. 1 family dorang gabung sampai 3 meja.. So, kitorang yang datang berdua ni memang tak dapat duduk.. Ciknaa cuma tapau nasi dagang, ambik gambar terus cari warung lain..

View kat sini sangat cantik. Tapi masa kitorang datang tu bukan waktu padi menghijau.. kalau tak laaaaaagi cantik! 






Warung ni tepi jalan je.. Tak jauh dari makam mahsuri tu. Ciknaa pakai waze je.







Dah berpanas ambik gambar, beratur nak beli nasi dagang.. memang menu kat sini nasi dagang je tau. cuma lauk dia ada macam-macam. Ikan, ayam, kambing.menyesal pulak tak cuba kambing aritu..huhu.



ni la owner warung nasi dagang ni. Pak Malau la kot kan. hehe.










Yang best nya selain pemandangan kat sini cantik, warung ni penuh dengan benda-benda lama tau.. macam kereta lama, basikal lama, memang banyak.ciknaa pun tatau nama benda tu ape.yang pasti barang antik.. unik kan? pandai dia tarik orang datang kat sini..hee.

Nasi dagang tu ciknaa rasa ok.. sedap. tapi bukan tu tujuan utama. yang penting view kat situ ciknaa dapat ambik! rasa wow sangat.. hehe.





4 comments:

  1. memang view kat situ cantik sangat la ciknaa.. kalau sawah tengah menghijau mesti lagi wowwww... hehe

    ReplyDelete
  2. ciknaa dah pandai buat travelogue la kagum baca...cuma nak cantikkan lg entry di penghujung tu letak alamat penuh kedai ni tau...senang readers nak rujuk pada masa akan datang...gambar cantik sangat kagummm tgk yeyyy

    ReplyDelete
  3. cantiknya pemandangan situ cikna. akak tak sampai pun kt makan mahsuri tu..
    ehh cikna tak masuk ke museum 3D?

    ReplyDelete
  4. wow...kampung sgt suasana.. nilah y femes tu kan

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016