Wednesday, March 23, 2016

Langkawi : Day 2 | Sarapan Pagi Murah di Pantai Cenang

Hari kedua. Bangun awal pagi sebab dah set dalam kepala nak pegi naik cable car.. Kena sampai cepat sebab cuti sekolah.. Takmo beratur lama okeh. Pagi tu jugak la google cari tempat makan. Jumpa blog sahabat GBSB Dyatie.com. Alang-alang memang stay kat cenang, set Waze terus pegi. Landmark : Fave hotel, langkawi.  Warung tu comel je sebenarnya.Tapi punya lah ramai orang. Kitorang sampai dalam pukul 8 camtu. Yang datang mengopi orang-orang sekitar tu. 






Comel je kan warung ni.Tapi dia jual berjenis-jenis nasi lemak okeh! dan nasi lemak dia memang ada rasa nasi lemak. walaupun harga serendah RM1.20 je. Mana nak cari? Langkawi ada.. hehe.





Ciknaa ambik 2 bungkus. Nasi lemak bilis telur & Nasi Lemak Ayam. asben pun 2 tapi tak tau dia makan ape. Yang pasti dia ada ambik kuih. 

Nasi Lemak Ayam. sangat sedap walaupun ayam dia comel je :P







Kitorang makan 4 jenis nasi lemak, kuih 3 biji, air 2 cawan.. Total RM8 je. Alhamdulillah kenyang sampai tengahari. Mekasih tokey warung ni sebab jual murah-murah. Pagi tu ramai sangat orang yang holiday dengan family besar beli nasi lemak. Ada yang tapau sampai 30 bungkus.. memang terbaik lah..


========================================================================


Related Link :

4 comments:

  1. express ciknaa update...hehehe..

    ReplyDelete
  2. Akk xsmpt lgsg tau google kedai.mkn...huhu..so mkn je kt tepi hotel...kedai mamak...ngee

    ReplyDelete
  3. wahhh... ada tmpat bfast murah.

    ReplyDelete
  4. bestnyer... rsai pgalaman tmpt org

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016