Wednesday, March 30, 2016

Langkawi : Day 2 | Pantai Cenang Mencuba Aktiviti Parasailing

Petang hari ke-2 tu kitorang keluar agak lambat. Plan nak pegi jengjalan kat pantai cenang je. Walaupun memang stay kat sana, tapi bukan bebetul tepi laut.. Kena bawak kereta jugak nak sampai pantai. Takde plan apa-apa pun sebenarnya. Nak tengok suasana laut je. Tapi! haaaa.. Ni seprais.. Tetiba ciknaa cuba aktiviti parasailing! ape tu? alah.. yang naik ala-ala payung terjun tula..








Parasiling ni ada banyak jenis tau.. Dekat pantai cenang RM120 sorang. Haritu ciknaa ditawarkan separuh harga sebab buat muka kesian.. Nak tapi taknak mahal.. dapatlah RM60. Asben taknak naik.. Alasan dia dah pernah cuba dulu.. ok lah, bini dia memang ekstrem sikit.. Excited!


Ciknaa share sikit video masa naik paraisailing ni yer..

video


video

video


video

Ciknaa naik berdua. dengan sorang guide perempuan.. Kalau tengok dalam video ni nampak guide tu duduk kat belakang..serius memang sangat best! masa nak naik je ciknaa menjerit sikit sebab terkejut mende alah tu terus naik..  Cuma yang kelakar guide tu tanya berat ciknaa.. sebab payung tak naik tinggi mcm biasa.. kahkahkah..akak berat dik, payung tu naik kira oklah tu.. hahaha..


Last day ciknaa ada lepak kat pantai Tanjung Rhu. rupa nya situ ada jugak parasailing. Lagi best sebab naik dari dalam bot, landing pun atas bot jugak. cuma harga lebih mahal. Next time ada rezeki cuba pulak yang tu..boleh naik maximum 3 orang. duduk sebaris! wow best sangat tengok..


Related Link Langkawi :

4 comments:

  1. akak tak naik menda ni dulu cikna... next time pegi nak naik laa

    ReplyDelete
  2. best ni kalau dapat terai...syiokkkk!!!

    ReplyDelete
  3. bestnya ciknaa.. alang2 pegi berdua jer kan.. buat jer la aktiviti apa pun.. kalau bawak anak2 x dapat nak wat aktiviti cam tu kan cikna..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016