Wednesday, March 23, 2016

Langkawi : Day 1 | Kereta Sewa Murah di Langkawi



1st sekali orang tanya tak bawak anak-anak ke? Yes! memang ciknaa tak bawak anak-anak. pastu ada lagi yang berbunyi..eh anak dah 2, ada hati nak honeymoon. ok ni pendapat ciknaa la ehh. kita ni even dah ada sepuluh anak, lima belas cucu sekali pun, masa dengan suami tu sangat penting. kitorang dah lama pikir nak pegi bercuti berdua.tapi masalah utama rania tak pernah tinggal. malam dia akan cari mama.sampai lah sekarang umur dia dah dua tahun setengah, ciknaa beranikan diri tinggal dia dengan mak kat kampung. Alhamdulillah dia ok. 


And, berbalik pada honeymoon tu tadi. tidakla honeymoon sangat sebenarnya.Tapi more to spend time together. Asben ciknaa kerja bukan office hour. dia pulak selalu out station kadang-kadang 2 minggu takde kat rumah. ciknaa sendiri pun kerja.weekend pun tak jumpa suami, sebab tu penting spend time macam ni. cuma kitorang ambik masa lebih sikit, dan jauh sikit.. mungkin ada rezeki lebih kali ni..alhamdulillah..

tu baru mukadimah..hahaks~! ^^

========================================================================


Alhamdulillah 1 lagi wishlish 2016 dah termakbul.. ingat lagi entry langkawi, Mu tunggu aku datang, akhirnya tercapai jugak. kitorang dah jejak bumi langkawi, yeay! 13-15 mac aritu ciknaa ke langkawi dengan suami tercinta.. ^^ kitorang naik flight RAYANI AIR pukul 1.10 petang. sampai langkawi lebih kurang pukul3 sebab flight delay 40 minit. nanti ciknaa akan review sikit pasal rayani air ni.





Kitorang pegi holiday ni time cuti sekolah.. tengoklah betapa ramainya orang kat KLIA2 tu..pergh.. tapi anak takde sofar ok la.kalau tak kesian anak-anak bersesak ramai camni..heh..




flight delay.. kita fefeeling masa bercinta lah kekdahnya..huhu.


======================================================================


Kitorang sampai langkawi terus call kereta sewa. Alhamdulillah dapat deal dengan Sham Sibah. Macam blogger lain, ciknaa google je. pastu wasap dia nak booking. rule memang agak serius okeh, kena bayar deposit. yelah, sekarang mana ada pakai air liur je dak? hahaha.. depo RM50 je. sampai sana kitorang dijemput di airport dengan kereta Estima. merasa la macam orang kayo! bahahaha.. budak tu bawak ke tempat letak kereta. dah nak sampai kitorang dapat seprais uolss.. ciknaa sewa kereta viva je. Tapi sampai sana kereta viva dah abis.. yang tinggal 1 tu pun ada masalah aircond. Nak jadikan rezeki kitorang dia bagi kereta NISSAN ALMERA senyum sampai telinga..sekali lagi feeling orang kaya..hihi.





Nampak tak keterujaan disitu?




Proses serah kereta bermula.. kena isi borang sikit, then ambik kunci kereta. lepas tu bermulalah percutian kami..hehe. 


Untuk sewa kereta ni kitorang bayar RM50 deposit (transfer sebulan sebelum) lepas tu dorang akan wasap gambar resit. make sure simpan gambar tu. Masa nak ambik kereta tunjuk je gambar resit ni kat brother yang hantar kereta tu.. Ciknaa sewa Viva RM200 + RM50 deposit akan dibayar semula lepas kereta dipulangkan dengan keadaan yang baik. 



Sham Sibah : 012.444.0109

RST HOLIDAY SDN BHD : 012.402.3304

==================================


7 comments:

  1. Akk kat sana sewa kereta avanza...rm120 sehari tp xpyh depo sbb kawan hubs..akk ada wasap samshiba ni..tp dia bg rate kat akk mahal..kebtulan hubs ada kawan bt sewa kereta dkt langkawi..so sng xpyh isi borang apa..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasap no dia ke 01110697986 saya nk sewa

      Delete
  2. rezeki cikna dapat keta besar.
    bila entry shopping?

    ReplyDelete
  3. tq for sharing..pasni blh refer sini

    ReplyDelete
  4. baju kt sama lah... hihi..salam kenal...

    ReplyDelete
  5. maaf nk mencelah sb ms sy baca eh mcm tak berapa kena pulak maker and model kereta tu..almera ni nissan..bukan toyota..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ komen sini. ciknaa dah betulkan :)

      Delete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016