Wednesday, March 23, 2016

Langkawi : Day 1 | Kereta Sewa Murah di Langkawi




Kitorang sampai langkawi terus call kereta sewa. Alhamdulillah dapat deal dengan Sham Sibah. Macam blogger lain, ciknaa google je. pastu wasap dia nak booking. rule memang agak serius okeh, kena bayar deposit. yelah, sekarang mana ada pakai air liur je dak? hahaha.. depo RM50 je. sampai sana kitorang dijemput di airport dengan kereta Estima. merasa la macam orang kayo! bahahaha.. budak tu bawak ke tempat letak kereta. dah nak sampai kitorang dapat seprais uolss.. ciknaa sewa kereta viva je. Tapi sampai sana kereta viva dah abis.. yang tinggal 1 tu pun ada masalah aircond. Nak jadikan rezeki kitorang dia bagi kereta NISSAN ALMERA senyum sampai telinga..sekali lagi feeling orang kaya..hihi.





Nampak tak keterujaan disitu?




Proses serah kereta bermula.. kena isi borang sikit, then ambik kunci kereta. lepas tu bermulalah percutian kami..hehe. 


Untuk sewa kereta ni kitorang bayar RM50 deposit (transfer sebulan sebelum) lepas tu dorang akan wasap gambar resit. make sure simpan gambar tu. Masa nak ambik kereta tunjuk je gambar resit ni kat brother yang hantar kereta tu.. Ciknaa sewa Viva RM200 + RM50 deposit akan dibayar semula lepas kereta dipulangkan dengan keadaan yang baik. 



Sham Sibah : 012.444.0109

RST HOLIDAY SDN BHD : 012.402.3304

==================================


7 comments:

  1. Akk kat sana sewa kereta avanza...rm120 sehari tp xpyh depo sbb kawan hubs..akk ada wasap samshiba ni..tp dia bg rate kat akk mahal..kebtulan hubs ada kawan bt sewa kereta dkt langkawi..so sng xpyh isi borang apa..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasap no dia ke 01110697986 saya nk sewa

      Delete
  2. rezeki cikna dapat keta besar.
    bila entry shopping?

    ReplyDelete
  3. tq for sharing..pasni blh refer sini

    ReplyDelete
  4. baju kt sama lah... hihi..salam kenal...

    ReplyDelete
  5. maaf nk mencelah sb ms sy baca eh mcm tak berapa kena pulak maker and model kereta tu..almera ni nissan..bukan toyota..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ komen sini. ciknaa dah betulkan :)

      Delete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016