Tuesday, January 5, 2016

Razin Mikhaill dan Tadika

Hero ciknaa nak seorang ni dah masuk 4 tahun dah 2016 ni. maka nya secara rasmi lah dia masuk tadika..ekceli dia dah di transfer dari IIUM childcare ke kindergarten bulan 12 aritu lagi. awal sebulan, mungkin sebab dia dah pass untuk 'potty train'. Alhamdulillah.. tapi sebabkan tahun baru mood baru nak panas, jadi ciknaa update entry ni khas untuk dia.. walaweh anak baru masuk tadika je pon..masuk darjah 1 esok entry lagi panjang gamaknye..ngeee ^^


Ni malam sebelum nya..semangat mama iron baju uniform baru dia. siap bergambo sekali ko tengok! hahaha..


Adik pun teringin jugek! haa..ambik la seluor abang tu.. 


Nak dijadikan semalam kan hari pertama bebudak masuk sekolah..so memang ramai la yang mendaftar anak, buat pembayaran etc kat sekolah.. pagi tu jem dia memang kaw2! huaaaa.. stress mak. nasib baik ciknaa masuk keje lambat, so takde la anak-anak kena dengar mama membebel  dalam kereta..huhu. 

Sampai childcare rania taknak masuk kelas..melalak tak hengat,padahal baru cuti 3,4 hari..sabo jelah.. dah gitu, ciknaa bawak jela dia pegi kantin sebab time tu kawan2 kelas dia pun semua dah pegi makan.. afiq pun macam biasa lah, pagi memang dia kena makan dulu kat kantin.. makan la bersama-sama 2 beradik tu..




perasan tak? baju yang mama gigih iron tu dia tak pakai pun? nampak tak? haaa..pagi semalam dia taknak pakai mengkome! rimas ada kolar tu.. tercekik leher katanya.. adoiii stress mama bila dia pilih sport attire aje nak pegi sekolah..acaner, baju uniform tu mama nak buat ape afiq oii? tukun eh.. #sabojelah


p/s : selamat tahun baru & selamat kembali ke sekolah untuk anak-anak semua! semoga dipermudahkan urusan dan dilembutkan mata hati untuk menerima ilmu..amin..

6 comments:

  1. wah afiq dah tadika.. raisya tahun depan kot br nurul daftarkan tadika.. thun nii teman adik kat taska dlu, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ciknaa, comelnye anak2 cikna hehehe. Rindu pulak zaman anak2 di sekolah dulu. huhu. Anyway, free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

      >>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<

      Delete
  2. Anak kita sebaya. Anak sue yg no 2 dia cengeng sikit..

    ReplyDelete
  3. syoknye tgk dia dah gi skolah...ain tgk pun xcited plak rasanya...tapi kene tgu tahun dpan baru masukkan raees tadika...

    ReplyDelete
  4. sronok kan tengok anak masuk skolah cikna...

    ReplyDelete
  5. salam ukhuwah...singgah sini komen2 dan terus polow...pandainye abang seronok nak ke sekolah...anak akak sekolah bape hari je terus minah tu trauma pulok...kikiki...kalau sudi jom la jengguk2 ke blog bilis akak 'wanita garam dan gula'

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016