Friday, October 9, 2015

Aplikasi Untuk Compare Harga Barang Di Pasaran

ok ni penting..penting bagi ciknaa kalau tiba time gaji.. nak compare harga barang terutama susu & diapers.. selain tengok kat suratkhabar, ni lagi senang.. bukak data, terus tengok.. simple! tapi ada masa tak semua pasaraya update.. ciknaa selalu tengok giant, 99 speedmart, atau manjaku.. tesco walaupun murah memang tak pegi la.. encik sepul kata minyak kete lebih lagi.. adoii.. 


eh app apa tu? SMART SHOPPER. try la donlod kat google play store tu.. best! ciknaa suka la tengok kat mana yang selalu mahal..dah tau mahal jangan beli..sebab kadang tu sampai 2-3 ringgit beza harga..fuhh!

 bukan setakat susu diapers je, mandian, shampoo, sos, kicap segala.. jimat? mesti lah! walaupun RM1 tetap duit tau.. 





kalau nak guna website pun boleh (klik sini)

p/s: kalau nak jimat macam-macam boleh! start bulan ni diapers ciknaa dah beli sikit..selalu 4-5 pek untuk 2 beradik tu.. tapi afiq dah free diapers, maknanya 2-3 pek jela untuk rania.. yeay! alhamdulillah :)

8 comments:

  1. Bagus juga ada aplikasi ini dlm handset kita ye CikNaa
    Senang boleh lihat dan compare harga

    Lega bila abang RM dah tak berdiaper kan..

    ReplyDelete
  2. yer ke murah cikna?? akk salu terjah mydin kt masjid india tu. kalu murah beli, mahal blah...
    dah mmg hari2 lalu jalan tu kan... selain tu sogo kalu murah mmg murah betul. hahh masa tu beli laa byk terus. penah susu DL rege rm21 je. biasa paling murah pun RM23. harga biasa RM28-29..

    ReplyDelete
  3. Sama la ciknaa...kekasang survey kat situ gak nak beli barang murah...hehehe

    ReplyDelete
  4. wah, apps ni menarik, nnt boleh download ;)

    ReplyDelete
  5. baru tau.. wahaha ketinggalan betul...sobbss

    tq ciknaa! :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016