Monday, September 14, 2015

Guna Semula Kabinet TV Lama

Hello monday.

Sabtu lepas ciknaa dah cakap dengan asben nak buat projek sikit kat umah tu.. dah semak pulak mata memandang.. kebetulan mood Encik Sepul ada baik, dia pun ok je.. memula kitorang make over sikit rak tv.. rak tu pun orang yang bagi..tak pernah beli pun sebab ciknaa kan pernah cakap plan nak pindah balik kampung..so, ada rumah sendiri baru beli yang ok sikit.. jadi kita guna jela mana yang ada dulu.. berjimat-jimat dulu katanya..

ni la rupa rak tv ciknaa tu.. buruk kan?

hasil selepas dimekapkan.. baru perasan 2 biji benda hitam tu tak ditebuk lagi..owos!

ciknaa guna wallpaper je..perasan tak sama dengan dinding belakang tu? ada lebih 1 roll lagi.. guna la selagi boleh..


selepas sesi tampal menampal

setel satu bahagian.. sedap sikit mata memandang..projek ke2 diteruskan.ciknaa ada 1 penyakit. penyakit malas nak lipat kain..heii memang ku tak gemorlah pekerjaan yg satu ni. rasa macam stress sungguh bila buat..kahkahkah.. kain baju memang guna hanger je.. bila basuh, hanger..dah kering terus angkat & gantung.. tapi masalahnya almari dah penuh uollss.. gantung selama ni pun cuma guna baby cod rania..memang buruk la rupanya..dahla makan space yang banyak.bilik kecik.. jadi kita cuba diy lagi..ofkos dengan kuasa supersaia Encik Sepul :D


setel! legaaaa mak oii..

Rod tu beli kat mr.diy je..tak silap ciknaa Rm10.90 harganya.. boleh ejas bagi lagi panjang.. Rod baju double RM tu pun beli situ jugak.. RM6 kot..ala lupa la dah setahun belinya.. ekceli baju RM tak muat kat situ.. tapi sumbat jela dalam almari dorang tu.. 

so, masalah ciknaa setel.. baby cod rania pun dah selamat ditanggalkan.. bilik tu pun dah jadi luas dari biasa.. nak solat jemaat pun selesa.. mak & adik datang pun selesa nak tidur sini.. cuma bila dah gantung baju gini, nyamuk pun bahagia la kan..takpe, ada cara lain nak setel.. kacang je tu.. 


nak jimat memang boleh je kan? heee.. ;)

-mama RM-

6 comments:

  1. jimat..cantik dan kemas.. cukup.. :)

    ReplyDelete
  2. Salam singgah pagi dari nieyl :)
    Menarik :)

    ReplyDelete
  3. jimat dan comel..itu yang kita mahu di zaman yang serba serbi mahal ni huhuhu

    ReplyDelete
  4. Masalah kita sama cikna..malas nak lipat bajuuuu........boleh tiru ni cara cikna...tp kena make sure hanger banyak la kan...hehehe

    ReplyDelete
  5. Puas hati CikNaa ye..
    Kalau kakak nak gantung baju macam tu alamat penuhlah bilik kakak
    Tak rajin melipat pun terpaksa juga buat..

    ReplyDelete
  6. kemas dan cantik ciknaa.. ehh.. rod tu ada jual kat DIY ye.. nanti nak cari jugak la..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016