Tuesday, September 15, 2015

Jerebu : Nursery Tutup

Jerebu semakin bertambah buruk kan? harini sekolah area KL, selangor & melaka tutup.. termasuk la nursery RM.. bulan ni ciknaa dah kehabisan cuti..nak taknak terpaksa angkut budak rania tu pegi ofis.. kesian memang kesian.tapi ciknaa takde pilihan.nasib la bos takde.Supervisor & bos yang lain memahami..alhamdulillah.. lega disitu..




Budak ni memula sampai ofis malu kemahen..orang tegur pun tersipu-sipu je.. duduk kat kerusi mama pun baik je makan roti sambil tengok utube.. tapi sekejapan je weh.. tak lama pastu dia dah mula tunjuk diri yang sebenar..


tapi sebelum tu makan dulu..papa datang hantar nasi lemak & kuih.. nasi lemak tu dia sorang je makan.. mama dapat sambal dengan kacang aje..tu pun sebab pedas dia tinggalkan.. sabo jela budak nih..


sesudah makan, minum dia mula lah beraksi.. taknak duduk bawah dah..



duduk atas meja terus haa! lepas tu dah start tantrum.mengamuk berguling-guling atas lantai..bawak masuk bilik solat biarkan dia melalak sampai penat..last baru pujuk, minum susu & tidur..sekarang ni baru la ciknaa relax sikit.. boleh tulis blog..hihi.. 


marilah kita doa sama-sama semoga jerebu ni dapat pulih secepat yang boleh.. kita yang dewasa ni pun tak selesa, ini kan bebudak.. Allahu..

5 comments:

  1. hehehe sonok die ikut mama ye..kat teluk intan pun makin teruk ni ciknaa..huhuhu

    ReplyDelete
  2. teruk kan jerebu ciknaa...sian bebudak ler..comel giler pic rania duduk atas meja ngadap laptop tu..haha..

    ReplyDelete
  3. Kesian dia... mestilah lama-lama jadi boring duduk kat office
    Nasib baik jenis mudah nak tidur, legalah sikit. Habis tu Razin macamana?
    Susah juga kalau nursery tutup. Sepatutnya jgn tutup tapi jgn buat aktiviti luar. Duduk dlm bangunan aje.

    ReplyDelete
  4. nursery pon tutup ea
    naseb bek nursery ekin x tutup

    ReplyDelete
  5. Nursery pun boleh tutup ke time jerebu.susah lah macam tu
    kalau saya jadi rania pun saya boring...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016