Wednesday, August 19, 2015

Rumah Sendiri



Sejak akhir-akhir ni membuak-buak sangat perasaan nak duduk rumah sendiri.. Mungkin jugak sebab kawan-kawan ciknaa dah pun beli rumah.. Sana sini ciknaa baca progress, deco umah sendiri.. ya Allah seronoknya baca.. Sekarang ciknaa masih lagi menyewa..Nak beli pun teragak-agak lagi.sebab plan nak pindah balik kampung tahun depan.. Nak cari kat area gombak ni? hm.. semua harga macam tak masuk akal je.. mahal bebenor aihh.. ciknaa tak kisah pun jenis rumah kecik pun takpe.janji umah tu rumah kita..kita bayar bulan-bulan jadi hak kita..so nak sedapkan hati kita trobek jela entry umah sewa ciknaa sekarang ni.. hihi (rumah sewa ciknaa)



p/s: doakan ciknaa dapat beli rumah sebelum umur 30 yer.. thanks korang ;)

14 comments:

  1. insyaAllah cikna...hopefully ciknaa dpt beli rumah sendiri....

    ReplyDelete
  2. sama la cikna...sapa tak mau beli rumah sendiri kn...tak sabar rsnya nak ada rumah sendiri...
    akk doakan impian kita akn tertunai..insyaallah...

    ReplyDelete
  3. insyaallah ciknaa
    samelah ngan diriku ini...
    hukhukhuk

    ReplyDelete
  4. Insyaallah cikna. ada rzki nanti. kebetulan akak pun buat entry rumah jugak.
    lagi pun cikna masih muda. beli awal2 untung. mula2 mmg rasa perit, lps 6 bulan baru rasa lega dan puas.

    ReplyDelete
  5. xper...slow2..insyaallah nanti ada rezeki dapat duduk rumah sendiri...

    ReplyDelete
  6. Ciknaa..yg miza lak membuak2 nak duk umah sewa sebab skang duk ngan family..tak dapat beli umah sendiri duk menyewa pun jadilahhhh..hehehe

    ReplyDelete
  7. insyaAllah ciknaa..satu hari nanti pasti

    ReplyDelete
  8. Setiap kita tak dinafikan punya impian utk memiliki rumah sendiri
    Kena cepat beli CikNaa sebab semakin lama semakin mahal.

    ReplyDelete
  9. saya pun nak jugak..doakan saya jugakkkkk ye

    ReplyDelete
  10. in shaa allah.. akan ade rezeki ciknaa dan family.. :)

    ReplyDelete
  11. sama la ciknaa...impian yg satu tue belum tercapai...mudah-mudahan impian kita nak miliki rumah sendiri tercapai

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016