GOOGLE Adsense

Monday, June 8, 2015

Terapi Lintah : Sanggup ke?

semalam ciknaa pegi uptown danau kota.. kengkonon nak dating dgn encik sepul tula.. kebetulan mak baru je sampai.. tidokan doubleRM.. cecepat keluar walaupun masa tu dah pukul 11 lebih.. *rebut peluang* eheee.. sampai kt sana terjumpa ada treatment lintah.. ciknaa memang dah geli geleman..tapi orang tu dok cakap, kita boleh check penyakit percuma.. tak buat terapi ni pun takpe.. boleh tau teruk ke tak resdung awak.. ciknaa dok dengar pasal resdung tu memang berminat la nak check..tapi dalam hati dah cakap..aku taknak buat.. gilakk ahhh.. hahaha..


masa check tu dia bagitau benda yang ciknaa rasa hampir 80% betul..selalu sakit kepala, rambut gugur, hidung, muka selalu gatal-gatal, selsema, sakit pinggang etc.. pastu dia cakap ada promosi.terapi lintah malam tu RM35 sahaja tak kira berapa banyak lintah yang digunakan.. sebab selalunya dia akan kira RM10 sekor lintah..


dalam pada dok takut tu ciknaa cakap, cubalah mana la tau ok sikit resdung aku nih. tak tahan dah mengkome.. pukul3 pagi bersin berjam-jam tak boleh tido..stress sungguh..ok kita cuba sekor dulu..tak tahan kita jerit.. hahahahaha..





geli tak? sumpah ciknaa nak update entry harini baru tengok gambar ni..sebab masa terapi tu ciknaa takut nak tengok gambar..bayangkan mcm takde pape je kat muka.. geli nak mam*** ko!
memula dia letak 2 ekor lintah kat belakang bahu.. encik sepul kata 2 ekor tu agak besar la compare dengan yang kat muka tu.. mungkin sebab nak sedut banyak sikit darah kotor tu kan..


2 ekor lintah kat belakang *eueeeew*

selfie wajib walaupun lintah tengah kenduri kat muka ko LOL

pengalaman paling gila dalam hidup ciknaa.. ok nak cerita cemana rasanya terapi lintah ni.. memang kita geli gila-gila sebab lintah ni kan lembik..nak-nak dia tengah merayap tu sumpah boleh melompat kalau dia naik kat kaki.. tapi staff terapi ni memang pandai psiko ciknaa.. dorang ada pengalaman buat lintah ni tak bergerak..percayalah.. 


memula dia letak 2 ekor kat belakang tu.. memang ciknaa tak rasa pape kecuali 2 minit pertama akan rasa macam semua api gigit..rasa sakit sikit pastu gatal..geram nak garu tapi sebab lintah, tak sanggup nak garu.. hahaha. lepas tu dorang letak 3 ekor kat muka serentak.. lambat sikit nak lekat, lintah taknak gigit sebab ciknaa pakai mekap..so dorang cuci sikit guna wet tissue kot.. pun sama jugak.sakit sikit macam kena gigit semut api tu..


hampir 20 minit kitorang tunggu lintah tu kenyang.. dia akan jatuh sendiri katanya..ok ni paling geli..bila dia dah gemuk, dia jadi berat kat muka.. **saat menulis ni pun ciknaa terasa lagi kt muka** 
pastu ada sekor sebelah kiri tu bergerak-gerak..ciknaa menjerit siap terbangun dari kerusi, automatik lintah kiri & lintah kat dahi jatuh.. perghhhh.. pastu staff tu datang kutip..then tarik lintah sebelah kanan.. dia tarik punya tarik lintah tu taknak lepas.. masa ni rasa nak nangis.. sebab geli kulit pipi tertarik sama dengan lintah tu..erkkkk!!! 


last sekali dia cabut yang kat belakang tu sebab dia tak jatuh-jatuh..memang tak jatuh kot sebab dia tampal dengan salotep..gila tak tampal,kang dia jatuh masuk dalam baju, satu uptown danau kota tu dengar jeritan ciknaa karang.. muahahaha..

KESAN TERAPI LINTAH :

arini ciknaa bangun pagi rasa fresh gila.. selalunya memang liat * rasa mengantok je.. pastu paling ketara hidung memang rasa clear.. langsung tak bersin dari bangun pagi sampai la saat entry ini ditulis.. kalau tak lepas mandi tu lebih 10 kali akan bersin dulu..bahagianya bila hidung rasa ''kosong'' je bila bangun pagi.. hihi..


muka lepas terapi lintah :)

tengok la muka ciknaa harini masih ada 3 bekas gigitan lintah tu.. dah macam taik lalat rupa dia.. paling best tetiba kulit rasa fresh aje.. tak tau la nak kata perasaan je ataupun realiti..kehkehkeh.. ok bai ~ :)


p/s: terapi lintah ni tak boleh kerap sangat..paling kerap pun sebulan sekali je.sebab dia kan buat darah kita jadi cair.. bahaya jugak la kalau tetiap minggu buat kang penyakit lain pulak datang.. kalau tanya ciknaa nak buat lagi tak?  NO MORE! hahaha :)

14 comments:

  1. haha masih mampu senyum kira ok la tu. klu rin terkinja dah

    ReplyDelete
  2. Idok le berani kot ahkak..huwaaa..huwaaa

    ReplyDelete
  3. terbaikk ah ciknaa..kira ciknaa memang berani lah..kalau saya ni melompat dah..hahaha

    ReplyDelete
  4. alarrrrr... xtau ke dear? beraninyaaaaaa....

    ReplyDelete
  5. ya Allah cikna... dok baca pun rasa geli geleman... berani eh cikna buat terapi lintah tu..
    kalu akak siap buka silat gayung melompat kat situ.ngehngeh

    ReplyDelete
  6. wah.... berani cikna... klu lin tak mo... hahaha

    ReplyDelete
  7. Ciknad tak pernah gi pun uptown even dekat sgt dgn umah...mcm2 ada situ rupanya ya!

    ReplyDelete
  8. Tak sangguppppppp.....!!!

    kalau dia bagi wa 35K pon mmg wa takkan buat.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. tengok pun geli....dulu2 pernah la ayah bela lintah untuk berubat ni, adik2 semua try buat terapi lintah tapi emi je yang takut nak try...memang alergyc sikit ngan binatang yang lembik2 ni hihi

    ReplyDelete
  10. oh dia buat darah kita cair eh.mcm mana boleh cair pulak ciknaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. enzim (air liur) dia tu katanya ra.. tapi memang pun..lepas buat tu darah tak benti keluar..memang cair..

      Delete
  11. tapi mmg hebat lah ciknaa, kalau rara idak lah.

    ReplyDelete
  12. alahaiiiii... geli..... kalau is dak dahhh (T____T)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016