GOOGLE Adsense

Thursday, June 18, 2015

sahur pertama : sambal kentang & bilis



maaf untuk ramadhan pertama ciknaa dah post entry makanan.. sharing is caring..huhu.. alhamdulillah pagi tadi berjaya bangun & masak menu ringkas untuk sahur.. sambal kentang campur ikan bilis..sambal tu buat kering-kering.. emph! macam bukan sahur kekdahnya..kami laki bini abiskan seperiuk nasi..walawehh..acaner nak berdiet camni..

tak susah pun sebab ciknaa dah siapkan stock lada kering yang dah siap blend. stock bawang pun ada.. masuk dapur tinggal tumis aje.. ikan bilis memang dah siap kopek awal-awal lagi.. tapi betullah orang cakap, menu simple camni la yang buat kite selera.. dan kitorang baru perasan, selera kami suami isteri yang sama suka makan lauk kering camni..macam pekasam daging..takde kuah.. *4 tahun kawen baru sedor* kahkahkah..


--------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------


RM9/120 gram
 whatsapp : 017.952.1525

4 comments:

  1. sedapnye..pagi tadi kami sahur ikan rebus dengan rendang mak mertua..hehe

    ReplyDelete
  2. td sahur dg aym goreng + sambal cikna pun dah bertambah2...

    ReplyDelete
  3. wahhh...sy sahur dengan ikan goreng je td

    ReplyDelete
  4. kan. simple mcm ni sedap pepagi.layan je. suami x suka berkuah.saya pulak dulu mmg x suka berkauh tp sejak ddk penang jd terikut bila mkn mesti ada berkuah

    sy pg td oat kurma je.hihihi

    selamat berpuasa

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016