Tuesday, May 26, 2015

Family Day GBSB - [Part 4]

alamak jauh pulak jarak part 3 dengan part 4 ni kan..maaf la, mak bizi sikit.. tambah pulak doubleRM tu tak sihat minggu lepas.. harini mehla sambung untuk hari terakhir family day geng gojes ni. pagi tu breakfast pukul8 pagi.tapi memang ciknaa awal-awal bagitau geng, sampai lambat.. anak-anak tido lagi.. jadinya 8.30 kot sampai kat cafe.. menu pagi tu, nasi lemak, kuih muih.. encik sepul cakap sedap. kena la selera dia sambal yang pedas tu kan..siap hulur pinggan lagi suruh bini dia pegi tambah lagi.. adehh.. sabo jela..


lepas makan, memasing sibuk bergambo lagi.. macam biasa, nampak camera laju je hulur badan pastu menyengeh.. hahaha..

ni la banner kitorang.. cukup gojes kan? :P

banner ni ditempah khas oleh kak ameris.. tokey lagsana.. mekasih banyak kak.. cantik, gojes, pinky.. memang menepati citrasa lah..cuma nya apsal gambar saya tak beso kat situ? hahaha.. nah! ambik gambo kasi besarkan sendiri.. *tak padan pipi pau*


*puas hati* haa blog sendiri tepek gambar sendiri.. LOL

lepas breakfast, kitorang start game.. memula ikut plan asal, game buat kat parking lot..tapi memikirkan panas, ciknaa tanya kat akak cafe tu..mintak sikit kawasan cafe tu untuk buat aktiviti..geng superdad yg rajin tolong alihkan semua kerusi meja.serius geng bapak-bapak gojes sangat rajin & sporting.. asben leenda siap mintak penyapu & skop sampah lagi uolsss.. *clap-clap*


game supermom : kotak beracun

memula ciknaa taknak join game ni.sebab rania dah start tantrum.. pastu bila bagi susu dia diam pulak..oii cecepat tambah lagi kerusi pastu join.. tapi kan, serius ciknaa tak tau pun kalau dapat kotak beracun ni akan dapat hadiah.. jenuh ku campak lelaju taknak pegang takut kalah.. ruginya.. kalau tak, ciknaa pegang 3 jam pun takpe sebab nak hadiah.. hihi.


part sampai bebila takkan lupa kotak beracun tu sampai kat tangan umie.. dia kena cakap ape ek, pesanan untuk anak-anak & suami..gitu la rasanya..ciknaa memang tak fokus langsung time tu dok bual dengan erina..tau-tau dorang dah menangis touching dengan ayat umie.. ops! sorry la ciknaa tak dengar pape umie cakap..heee :P


game superdad : collect bola


ok game ni pulak sebenarnya game untuk bapak gojes.. tapi encik sepul tu tetiba mood tarak baik ntah kenapa..afiq pulak sibuk nak main bola..nak main bola.. nasib la umie bagi can ciknaa join game ni.. best giler kott.. afiq tak reti ambik banyak-banyak, jadi nya tak dapat la nak collect penuh..lawan plak dengan anak kayrul yg darjah 1 tu.. kalah sudah.. tapi still dapat hadiah.kemain suka afiq ni..


game superkids : rebut gula-gula


yang ni mungkin game pertama anak-anak.. afiq terutamananya.. rebut gula-gula.. kelakar, umie baru je tabur gula-gula, belum start lagi tapi mak-mak dah suruh anak-anak rebut.. adoii.. afiq berjaya collect 26 biji semua sekali.. boleh tahan ko ek  hahahaha.. jadi bekal papa dia la masa drive :)



boleh dikatakan masa game tu encik sepul duduk je melayan si afiq yg agak gerrrr aritu.. elok jugak la dia nak hadap anaknya tu kan.. so, mama boleh join semua game.. eh korang perasan tak gambar semua cantik-cantik.. sebenarnya family day kitorang ni ada Official Photografer okey.. 




 eh cantik tak baju family day kitorang? design baju ni dibuat khas oleh ekin..alhamdulillah, dia pun ahli GBSB jugak..cuma dia tak join family day sebab cuti bersalin..thanks ekin..we love it! baju tu pulak tempah dengan dolceryna.. kain sangat best..100% cotton.. harga? tip top..



aritu keje dia hadap enpon aje..

rania : mood agak baik tapi mengantuk sikit..

sebab nak bagi afiq ni kurang sikit aktifnya tu, papa dia sanggup bagi enpon dia.. main la game sampai puas.. adoii.. tuhan je tau cemana nak handle dia ni sorang.. memang naik semput weh..


doubleRM kesayangan ciknaa..


eh lagi satu.. prop kitorang pun ditaja khas tau.. comel..serius kiut miut.. tak caye? meh tengok gambar ni haa..

photoprop by family RM :)




superdad & superkids

supermom & superkids

family RM dengan tema JDT :)




supermom of 2 kids! im ciknaa ;)

alhamdulillah.. ciknaa berbesar hati akhirnya gojes blogger supermom and baby dah berjaya ada event sendiri.. family day sendiri. berkat sokongan, kerjasama kesemua ahli GBSB terutama 21 family yang hadir menjayakan family day ini..ciknaa ucapkan jutaan terima kasih..tanpa korang, mungkin tiada lah event sebesar ini..tanpa korang, siapalah GBSB.. terima kasih pada kesemua sponsor sama ada sponsor luar ataupun sponsor dari geng GOJES sendiri.. semoga bisnes kalian terus berkembang maju..akhir kata, nikmatilah ukhwah yang kita ada ni seadanya.. jaga lah.. lindungilah antara satu sama lain..andai kata ciknaa takde satu hari nanti, ciknaa tau GOJES BLOGGER SUPERMOM AND BABY adalah group mak-mak yang paling best, paling mesra & paling baik didunia..inshaaAllah.. i love u GBSB! 


p/s: next family kita kat mana yaaa? :P

6 comments:

  1. Hebat ciknaa.. masuk semua sponsors haaaa. Daebak!

    Tapi baca perenggan last menyentuh jiwa. InshaAllah panjang umur jumpa lagi tahun depan!

    ReplyDelete
  2. Wahh cikna dh complete... siyes rindu gojes kt ss.
    Insyaallah esok akk start buat entry dan review.. gud job cikna.
    Love admin gojes. Tahniah semua yg menjayakan fmly day kita.

    ReplyDelete
  3. oit ciknaa! ade berapa belas bab ni?? hik3.

    jenuh ku menunggu entry demi entry :p

    ReplyDelete
  4. TAKZABAR TUNGGU FAMILY DAY SETERUSNYA!HAHA!

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016