Wednesday, May 20, 2015

Family Day GBSB - [Part 3]


masuk pulak aktiviti malam tu.. dinner kami mamang termasuk dalam pakej dengan resort tu..ada BBQ.. dinner start pukul 8 malam..tapi ciknaa keluar bilik pun 8 suku, goodies bag untuk befday afiq tak setel lagi.. biasa lah, janji melayu kan.. hihi
 

OO the night..baju tido saje.. balik bilik terus tido..haha

dinner malam tu menu kitorang nasi goreng cina, ayam & kambing BBQ, dengan sos blackpaper, fun fries, dan buah.. so far ciknaa paling suka sos BBQ tu. makan camtu pun sedap.. nasi ada kurang sikit..tapi boleh la makan..





nak makan ni pun alahai.. tuhan saje yang tau.. kayrul saksinya.. double RM tu beraksi macam termakan ubat kuat kekdahnya.. diorang punya aktif malam tu buat makpak rasa macam nak pecah dada menahan sabo..afiq awal-awal dah tumpahkan secawan air.. rania? seluar dia abis basah makan jelly kelapa tu.. adoii..


nila 2 beradik yang superduper aktif malam tu.. fuhh..*urut dada*

semua tengah menikmati dinner..lapo weh lepas berendam :)

befday 7 orang anak gojes disambut meriah..serius memang kecoh giler. si afiq tu nampak je kek elok diletak atas meja dia memang hadap je kek tu.. kek afiq ni.. sampai tuan sponsor kek mami airis tu dia marah ko tau.. maap yer acik anis..anak ciknaa ni memang tak makan saman.. 


 airell,afiq, husna, dahlia, harris, & afryna

eh baru perasan dalam gambar ni takde airis..mana pulak kakak airis masa kejadian eh?huhu.. ada 3 kek semua..sponsor by achiek anis & erina.. thanks mommy.. cantik sangat kek tu..


kek hero

kek untuk princess

kek dari erina untuk semua 7 anak gojes

meriah sungguh party birthday malam tu

lepas setel makan, potong kek semua kitorang ada lagi aktiviti lain.. tukar-tukar hadiah.. ahli gojes diwajibkan bawak 1 hadiah mewakili 1 family.. nilai hadiah minimun RM15 tapi nan hado 15..boleh dikatakan semua vogue giler hadiah.. ada yg cecah ratus gamaknya.. korang memang best! 



ciknaa dapat cadar dari kak ameris.. suka giler beb! cadar single.memang elok sangat la sebab dah lama jugak tak beli cadar katil afiq tu..mekasih eh kak amy..bukan takat cadar dia bagi, siap cekelat daim sepelastik..


time dorang tengah tukar-tukar hadiah malam tu ciknaa dah tak larat nak fokus dah.. bebudak ni pun dah mula buat hal sampai la dia nampak kek ni.. makan krim.puas ciknaa pujuk jangan buat main, tapi masing-masih mengamuk marah.. erina datang, dia cakap ciknaa biarkan dorang makan.. biarkan..ya Allah ena. lembut sangat awak tau..

memang diorang korek krim & coklat je atas kek tu..haihhh..

cer teka sape adik sape kakak? bahahaha..

malam tu serius penat yang amat.. ciknaa balik bilik awal dari orang lain. sebab baju afiq dan rania dah kotor teramat sangat..siap mandi tukar baju terus tidokan dorang..sempat la layan cerita hidupku, matiku, solatku.. tak lama pastu papa bebudak ni keluar mengeteh tengok bola.. sampai pukul 2 pagi ko tau! takpe..kasi can la.. 


next entry:  hari terakhir family day gojes


-bersambung-

10 comments:

  1. ehhh sape adik sape kakak ekkk...
    hhiihi...

    ReplyDelete
  2. Haha..habis kek dikerjakan diorg eh

    ReplyDelete
  3. geng papa2 ni suka la dapat ngeteh hehehe

    ReplyDelete
  4. dua2 kakak!haha gurau je..rindu dah ciknaa..harap lps ni ade rezeki join gathering lagi..amin!

    ReplyDelete
  5. hehe..xpe.cikna...afiq siap cepuk daku ha...marah duk.pegang kek dia...ngee

    ReplyDelete
  6. dah lama tak join famili2 day ni. huhu

    ReplyDelete
  7. meriahhh....kenangan terindah gojes...syabas admin dan gojes jayakan family day...harap tahun depan anjurkan lagi ye

    ReplyDelete
  8. tak kawan ngan blogger fizmi.blogspot ke.. die g gbsb gak ... haaaaa

    ReplyDelete
  9. Assalam cik na,
    waaaaaaaaa bestnya
    p/s : lama tak terjah blog erina :(

    ReplyDelete
  10. wahhhhhhhh meriah! jelezzzznyaaa

    btw salam perkenalan :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016