Tuesday, May 19, 2015

Family Day GBSB - [part 1]

Assalamualaikum..

Tarik nafas dalam-dalam untuk entry pertama family day kitorang ni. sebabnya 1 entry je memang takkan cukup..macam-macam ciknaa nak cite..biar jadi kenangan sampai bebila..alhamdulillah, syukur sangat semua perancangan berjalan lancar.. walaupun  masalah macam-macam timbul. maaflah pada semua ahli, sejujurnya ini kali pertama ciknaa handle event besar camni.. dari book bilik sampai la ke order pakej makanan..dari check in sampai la check out, memang ciknaa hargai sangat korang yang bagi kepercayaan pada ciknaa.. macam tak percaya boleh handle walaupun rasa nak pecah kepala..tiap-tiap malam encik sepul tu kena dengar ciknaa bebel-bebel progress untuk Family day ni.. hahaha.. tapi sekarang dah abis memang rasa puas! rasa hepi yang teramat sangat..


ok panjang bebenor la intro nya haa.. kihkihkih :)


family day : GOJES BLOGGER SUPERMOM AND BABY
bertempat : SINGGAH SANTAI RESORT hulu langat, selangor
tarikh : 16-17 May 2015




day 1: 

family RM konvoi dengan kak ameris 2 kereta ke hulu langat.. asben kak amy takde, so better la pegi sekali kan.. waze bawak kitorang ntah celah mana..masuk ikut jalan taman perumahan, keluar ikut jalan yang superduper kecik dengan banyak giler kereta.. sabo jela.. pukul 11 keluar rumah, sampai dekat resort dalam pukul 12.30.. ciknaa setelkan payment bilik then ambik kesemua 18 kunci bilik geng gojes yg stay kat sana..


pukul 3 petang cuaca dah semakin mendung.. anez, kayrul, aznor, mimi, umie, sue, dah sampai..memasing dah start penuhkan kolam tu walaupun hujan renyai-renyai.. aznor siap suruh ciknaa bawak je rania tu mandi.. walaupun risau anak demam, ku termakan jugak hasutanmu aznor! dalam ujan bawak rania mandi..afiq mentido dengan papa dalam bilik.. pedehal.. haha..





time ni ujan ok.. tapi memang bebudak termasuk makbapak budak tak ambik kesah dah hujan ke hape..ciknaa yang memula risau pun dah naik hantu bila join dorang  ni mandi kolam.. seronok upenya ek.. *jakun bebenor* LOL!


tukar anak pulak.. tengok anak aznor, ammara putih melepak!

dengan umie.. selamber je umie ni asben takde.. supermom betul dia..

anak-anak kayrul seronok betul melayan rania..nak adik gegel kott hihi

sorang satu gepren anak-anak kayrul,, haha..

ciknaa mandi kolam dengan rania tu tak lama..sebabnya rania dah mula menggigil, biru lebam dah bibir dia.. bawak naik bilik dia menggigil macam ape.. bilik ekon plak lagi.. terus balut dengan selimut tebal-tebal.. tak lama lepas tu dia tertidur..afiq pulak bangun.. time tu potluck dah mula.. ciknaa memang tak dapat join sangat..turun kejap je ambik makanan pastu cecepat balik bilik, tengokkan rania..



tapi sempat jugak bergambo weh! ahahaha.. dasar mak hantu camera..


ni antara makanan yg ciknaa sempat rasa.. 


lepas tu korang punya makanan ciknaa cuma tengok dalam gambar aje.. aduhai rania..kenapa la mentido time mama nak makan besar.. sobss!


-bersambung-

13 comments:

  1. Mmg happening je semua baca entry uols..bikin jeles jek..ssh betul akk nk join event camni...sbb hubs xberapa sporting...huwqa...huwaaa

    ReplyDelete
  2. sian nengok rania ciknaa..tu suh bagi je die mandi..hehe

    ReplyDelete
  3. bestttt sangat..mmg memori sangat kan

    ReplyDelete
  4. hwuaaa lajunya ciknaa update....rindu ciknaa

    ReplyDelete
  5. alaaa x sempat panas lah ciknaa, cepat2 next!

    ReplyDelete
  6. Trime kasih ciknaa jd org yg paling pening handle event ni...
    Lps2 ni ngn serik tau... Nnt I tlg u

    ReplyDelete
  7. wah...!!! meriahnya, cepat update, nak baca nii

    ReplyDelete
  8. makanan mmg xsempat rasa cikna. rasa 2 ketol nasi impit ciknad. mood swing abisss

    ReplyDelete
  9. ok.sentap...cikna lupa.sebut.nama daku yg smpi awal...ok bye...haha

    ReplyDelete
  10. Assalam sis,
    he3
    laen kali hangkot ja anak makan sekali
    rugiiiiiiiiiiiiiii he3

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016