Tuesday, April 28, 2015

Rania Marissa : Merajuk, Tantrum, Tidur Lasak





lama dah update pasal rania ni kan..
dah besar dah anak dara ciknaa tu..
harini umur dia 1 tahun 8 bulan 15 hari.. 
sangat banyak akal.. kuat merajuk! yee kuat merajuk..
memang salah ibu mengandung.. haha..
memang ciknaa kuat merajuk masa ngandongkan dia..
menurun kata orang tua.. huuuu..
sekarang dia dah start tantrum..
 mengamuk kalau ada benda yang tak kena..
masa tu tak payah la sibuk nak pujuk.. 
kalau dipujuk makin menjadi-jadi oiiii.. 
maknya ni nampak dia kecik-beso aje.. 
pergh! sangat menguji kesabaran disitu..
dah pandai sebut mama..papa..
tapi ada masa tersalah panggil..panggil papa tu mama.. 
takpelah dik..pelan-pelan kayuh :P




ni masa mood dia baik.. ok teramat baik..
boleh lah buat muka gedik menawan gitu..
acer time dia mengamuk? mama pun tak kuasa nak ambik gambar dia..
macam ape je..fuuhhhh..(urut dada)



ni gambar dari ticer dia..
lepas mandi, ticer kata model tuala mandi..
dengan rambut kembang.. 
tetap comel pada pandangan mata mama hihi..



bila dia mengantok,,situ la port dia..
duduk memang takde gaya anak dara..
sangat tak sopan..
eh rania ni tido malam pun 360' katil pun dia pusing tau..
setiap sejam dia tukar posisi tidur.. dari kiri katil lepas ke kanan.. siap naik atas badan abang lagi..
jatuh katil memang dah biasa.. buat la kubu tinggi macamana sekali pun..
memang gini ke perangai anak nombor 2?
eh eh eh ada kaitan ke? huhu..


p/s: bila tengok balik gambar dia baby, oh rindunya.. rindunya baby rania..rindu..rindu.. nak beranak lagi..tapi errr nanti dulu lah..hihi.. okbai~


9 comments:

  1. Ala...comey nyer pakai tudung...
    kuat majuk yea....

    ReplyDelete
  2. Mata dia cantik... ticer dia pun nampak sayang tengoklah siap ambil gambar lepas mandi
    Syok kan gomol baby ni:)

    ReplyDelete
  3. posing sakan atas sofa tue..x sakit badan ke rania..

    ReplyDelete
  4. nama rania mmg cmni kot ciknaa..ke anak no 2 cmni..sama je perangai mcm raynia...tdo lasak...merajuk susah nak pujuk...buli abg no 1....huhuh

    ReplyDelete
  5. Assalam cik na
    alooo
    nomei rania bertudung
    ayu gitew

    ReplyDelete
  6. hahahah cute sangat tau fesyen lepas mandi tu...hadeen pun dah pandai merajukk..tak padan ngn kecik pun

    ReplyDelete
  7. Alolo comelnya Rania.. lasak tanda sihat katanya

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016