Thursday, April 23, 2015

Resepi Kueteow Goreng VERSI Campak-Campak


blog ni dah jadi blog masak masak pulak dah..
harini entry masak, esok entry anak..
hoi ciknaa, takde entry lain dah ke? hahaha..
ampun la..ni je idea yang ada dalam kepala otak ku sekarang ni..
haraplah diterima reader blog cabuk ini..kehkehkeh..
lately ciknaa suka pulak goreng kueteow..
sebabnya senang! campak-campak 5 minit siap..
dah boleh ngap.. 
masak kena lelaju sebab weekend selalu asben keje..
nak masak macam-macam memang bukan ciknaa la orangnya..
kang terbalik rumah tu.. makanan ntah kemana, anak ntah kemana..
nak ke resepi ni? share jela untuk panduan masa depan..
kot-kot masa tu dah hilang ingatan kan..ehee..


bahan-bahan:

  • separuh paket kueteow
  • 2 sudu lada kering (blend) <---ciknaa dah buat stock bebanyak senang
  • 1/2 biji bawang besar (ricik halus)
  • 1 bawang putih (ketuk)
  • isi ayam
  • carrot
  • daun sup
  • kicap/sos/sos tiram

 step masak campak-campak?

tumis lada kering, bawang besar & bawang putih sampai pecah minyak, campak carrot & isi ayam.. tambah air sikit, sos tiram, kicap, garam, perasa, masukkan kueteow, taburkan daun sup.. siap! kan masak campak-campak aje.. lagi campak lagi sedap, kehkehkeh.. ok lah, tu je entry untuk hari ni.. mekasih baca :)



13 comments:

  1. campak2 senang, tibe2 terus rasa sedap..hehehe

    ReplyDelete
  2. pergh nmpk sedap plak ciknaa...especially bila jadi kuey teow goreng basah..mmg favourite....

    ReplyDelete
  3. Nk masak kotiaw gak laa utk buka ptg ni

    ReplyDelete
  4. campak2 pun da sodap nih ciknaa

    ReplyDelete
  5. Xpe2..entry masak pun best juga...

    ReplyDelete
  6. wah nampak sedap tuu.. nak jgk..

    ReplyDelete
  7. Tengok jer pun dah boleh agak rasa...mesti sedap nih..basah2 gitew...yummmm

    ReplyDelete
  8. yg campak2 tuelah sedapkan...
    hehehehe
    lg2 air tangan sndr

    ReplyDelete
  9. Kalau org dah biasa masak ni CikNaa campak-campak pun tetap sedap juga:)

    ReplyDelete
  10. sedapnya tengok..kat rumah kita klu keoteow goreng togel je coz bebudak x suka sayur..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Assalam cik na,
    yang campak2 tu buat meleleh tu tau3

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016