Monday, April 13, 2015

Cubaan NO..NO..NO..



cerita petang semalam..
duduk santai kat buai belakang rumah opah tuan rumah..
anak dara ni dah pandai 'menegur' abang dia kalau mama kata no! jangan! 
haaa.. memang tak elok pun perkataan tu..
tapi acaner.. dah terbiasa.. huhu.. *alasan*
rania dah pandai sebut beberapa perkataan..
contohnya macam mama, papa, kakak, babang (abang) nenek..
tu jela yang ciknaa dapat kenalpasti..
legaaa.. sebab compare dia dengan abang dia sangat berbeza..
afiq mulut memang cepat.. 
cepat cakap, jalan lambat,,tumbuh gigi pun lambat..
rania jalan cepat, gigi cepat, cakap pulak lambat..
eh orang tua cakap ada kaitan..
ntahlah.. pape pun ciknaa syukur akhirnya walaupun dah cecah setahun 8 bulan dia baru pandai cakap..selama ni stress oii.. langsung tak bercakap.. 
 tu jela update untuk entry harini..
mak bizi sikit..
bulan depan nak spend time dengan geng gojes, berfamily day..
oiii tak sabar! :)

10 comments:

  1. lambat bercakap ke cikna? harris laju mulut macam perempuan. uhhuhuhu nnt dah reti pnat plak cikna dengar. ihhihi

    ReplyDelete
  2. ciknaa..agaknya anak perempuan ni mmg lambat cakap kot..raynia pun mcm tu...kalau dia nak ckp..letih nak menunggu dia keluarkan perkataan tu...

    ReplyDelete
  3. alolo leh bayang dia cakap no no tu..haha cute!

    ReplyDelete
  4. mesti cute...tengok gayanya tu pun cute...geram pulak acik

    ReplyDelete
  5. comel..

    hahahaha.. anak buah ejulz pun selalu kata no no no. hehe

    ReplyDelete
  6. Nanti bila dah mula bercakap tak terlayan CikNaa.
    Tunggulah tak percaya cakap kakak ni.
    Nampak cerdik tu:)

    ReplyDelete
  7. Xtau r darwish cpt ke lmbt ckp. Tak tau nk bandingkn dgn sp.

    ReplyDelete
  8. Assalam cikna
    waaaaaaa
    jeles laaaaaaa
    geng gojes ghajin bebenor together2

    setiap anak berbeza kan3 :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016