Tuesday, March 17, 2015

Gathering Geng Gojes 1/2015


dah lama group ni tak berjumpaan.. dengan izin Allah kali ni gathering kami berjalan lancar.. wah gitu ayat intro.. hihi.. asalnya gathering ni si rara la yang plan. dia nak bagi kami rasa pavlova dia buat.. akhirnya decide nak jumpa mak-mak gojes ni kat taman layang-layang, kepong.. ni kali ke-2 dah kitorang jumpa kat sini..seingat ciknaa last jumpa dulu masa umur rania baru je 3-4 bulan..

barisan mak-mak gojes & bapak gojes bersama dengan anak meraka..

ikutkan gathering start pukul9.. pukul9 ciknaa dah keluar rumah,sampai greenwood teringat tikar tertinggal.. asben la, dah letak tikar depan pintu pun boleh lupa lagi.. haihhh.. sudahnya sampai kat sana 5-6 orang mak-mak gojes dah sampai.. sampai je terus bentang tikar, hidang segala makanan.. gathering ni yang best, kitorang buat potluck.. ciknaa bawak karipap dengan keropok ikan aje.. 



nampak tak? siap botol kicap bawak.. memang sporting ar mak gojes.. tu sos cili pun ada.. antara menu haritu meehun (dyatie) lagsana (kak ameris) chicken fingers ( mimi) kuih muih ( myzatul) nasi lemak ( rara) kek cheese choc layer ( achiek anis) popia otak-otak (allene) lagi ape ehh.. tak ingat sebab ciknaa tak sempat nak makan semua.. banyak giler makanan.. penyudahnya macam biasa, tapau! huhuhu..


choc cheese layer mami airis bawak.. ko rase? memang rugi la tak rasa.. bahahaha..

pavlova rara.. tengok pun dah tau rasa dia cane kan? best sangat  buah dia fresh giler..


acara pertama, haruslah makan..sambil menjemah.. ciknaa makan pun tak bape nak menikmati, si afiq dah berebut buble dengan rayyan anak kak amy.. geram oke.. last-last belikan 1 baru elok main.. baru mak dapat makan sepuas hati..huhu..


nampak tak? sebelum makan keluarkan camera dulu..

ntah apa la 2 orang mak budak ni sembang..yang pasti tetap join walaupun asben memasing takde.. supermom!
boleh pulak si rania ni mnyendeng makanan dari asben anis.. macam kenal lama je rupa dia..


sambil-sambil mak menjemah,mak gojes bukak jualan memasing. ada yang jual tudung, tart cheese, lagsana, sambal hitam (daku letu) ayam pandan.. kira macam sistem barter jugak la..
ko beli barang aku, aku beli barang ko.. gittew!


 yang ni pulak aktiviti anak-anak..main bubble, main kejar-kejar, comel sangat. afiq suka sangat main belon camni.. sampai taknak makan, taknak minum dia haritu. saited sungguh..adik rania tu pulak tak reti lagi..dia nampak bubble tu macam sedap dia pegi makan.. si afiq sembur dalam mulut adik.. berbuih2 sabun kat mulut rania.. gerrr.. sabo jela.


bahagia betul dapat main belon tu.. RM10 1 oii.. takpe, janji bahagia..
double RM.. sorang buat kereta macam hak sendiri, sorang lagi dari awal sampai ke sudah dengan bubble dia tu..

ehsan gambar dari lin.. selfie 1 kali.. muka paling mulat tu opkos mama RM :)

my partner yang banyak tolong handle anak bila wife dia ni sibuk nak menjemah.. haha.. bukan selalu kan..


penutup entry, kasi 1 gambar family RM.. mekasih leenda & kak amy tolong ambik gambo.. bukan senang 4 beranak nak disatukan dalam potret sebegini.. muehehehe..


p/s: gojes plan nak buat family day pulak.. nampaknya kena kumpul singgit sehari dari sekarang..maklumlah kami ni golongan marhaen.. hihi

10 comments:

  1. bestnyerr berkelah mcm ni... dh lama tak berkelah hehehe...

    ReplyDelete
  2. semoga apa yang kita plan menjadi. Allahhummaamiin.

    ReplyDelete
  3. cikna.... cntik watermark blog... ngeee~~~

    ReplyDelete
  4. Waaaa.....akk aje x update lg. Huhuhu
    Nak repeat ke minggu lps bole.
    Hepi mak2 semua. Anak double hepi.
    Rayyan blk ritu xabis2 cite abg main tembak2 belon dg afiq.

    ReplyDelete
  5. semoga lepas nie dptlah join...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. asal bace blog cite gathering...asal cerita gathering je jeles.............huwaaaaaaa!!!
    takpe2..seronok tengok korang happy :)

    ReplyDelete
  7. best jumpa korang semua..tengok gambar ciknaa ambik cantik la...tersusun jer

    ReplyDelete
  8. Assalam cik na,
    waaaaaaaaaaaaaaa
    bestnya
    kalo ikutkan tiap picture tu iols nak komen he3
    foods melampau hokeyh sob3

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016