Monday, February 2, 2015

rania marissa: 1 tahun 6 bulan



besar dah budak ni..
lagi beberapa hari genap la setahun setengah..
masih lagi 'menyimpan' kebolehan bercakap beliau itu..
paling kuat pun dia boleh panggil mama..
tapi masa dia melalak paling teruk la..
baru dia panggil mama..

'garang' itu memang rania..
tak boleh kacau dia sikit..
terus dia jerit marahkan orang tu..
kalau mood tak bape ok, gigit terus..
kawan-kawan kat nursery jenuh dah jadi mangsa gigit dia..
geram je nak cubit mulut tu..
hadoiiii..

susu masih lagi kuat..
sehari rasanya 10x kot..
minum 5oz sekali..
masih setia dengan botol pigeon pristaltic plus dia tu..
jenuh mama ajar botol & puting murah..
memang dia reject! ayoooo...


dah tak tidur buai..
kalau dia merengek tak sihat aje ciknaa masukkan dalam buai..
tapi sekarang ni 100% tidur atas katil aje..
senang.. tak payah sibuk-sibuk cari buai kalau nak pegi jalan-jalan kan..


ops! lupa.. gigi dia dah banyak sekarang..
depan atas bawah dah 8 batang..
pastu dah tumbuh gigi geraham..
kalah abang.. abang nak masuk 3 tahun pun takde geraham lagi..
abisla abang jadi mangsa gigitan lagi..haha..

4 comments:

  1. hehe..nama rania ni garang agaknye ciknaa..Raynia ain pun..sama garang gak..adoiii...sekejap je dah nak masuk 2 tahun kan..

    ReplyDelete
  2. hahaha time ni lah paling best,, semua benda nak di geget,, apa sahaja pasti di masuk mulut nak mengetes ketajaman gigi baru nya tu hihi,,

    ReplyDelete
  3. Ooohhh garang rupanya anak dara ni yer...haha...apapun auntie doakan rania membesar dgn sihat dan menjadi anak solehah...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016