Wednesday, February 11, 2015

pekasam patin temerloh


patin ni selalu memang tak dapat dipisahkan dengan masak tempoyak kan? tapi kalau orang pahang cam ciknaa, selain tempoyak kita masak pais, patin goreng berlada, gulai belimbing pun ada.. pergh! sedang menaip ni pun rasa nak meleleh air liur.. acaner nih.. ok sambung.. ni pekasam patin.. memang agak susah nak jumpa.. last ciknaa makan form 6 dulu.. tu pun 9 tahun yang lepas uols~! 

terjumpa pulak pekasam ni.. memang sedap! siap ada beras lagik.. goreng dengan api kecik.. campak bawang & lada sikit.. memang terangkat weh..  ok, ciknaa nak bukak order kalau ada yang berminat nak rasa.. 

RM10/sepaket.. 
ada 3 ketul ikan patin.. 
postage RM6. 

boleh email : ciknaa87@gmail.com
whatsapp : 017-9521525





ni pulak portion ciknaa. masih diet tau! dengan nasi 'kurus' low carbo.. mahal noks! sepaket RM4.90.. mak nak jimat, guna separuh aje.. dapat la sejemput macam dalam gambar tu..hehe.. jadilah lepaskan sesak nasik.. pekasam ni tak sedap pulak nak makan gitu aje kalau takde nasik ye dak? heee. :)

p/s: tengok patin rasa nak balik kampung sekarang jugak! hashtag sikit lah #akuanakpahang

7 comments:

  1. mcm nak try la ciknaa..ain skang ni xtau la knpe kalau mkn tu mesti nk ikan pekasam...hehe..

    ReplyDelete
  2. noe x pernah makan ikan pekasam ni...tp nampak dlm gambar tu macam menyelerakan je...

    ReplyDelete
  3. Singgah sini
    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    Senarai Peserta

    Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

    ReplyDelete
  4. kecur liur ku nengok! huwarghh... ni bila goreng semerbak bau nye ye x.. hehhe

    ReplyDelete
  5. Assalam cik na,
    patut laaaaaaaaaa
    laen benor nnegok bentuk nasi tu haaaaaaaa he3

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016