Wednesday, February 25, 2015

homestay kolam comel kluang

assalamualaikum..

mood bercuti tak hilang lagi.jadi mohle kita update cecepat..memang balik kampung, tapi dalam masa yang sama nak rehat jugak.. bawak anak-anak bercuti bajet tak banyak.. tengok entry ibu dilah ciknaa terus mintak no tepon owner homestay ni..kebetulan memang kampung asben pun dekat sana.. bayar deposit dulu untuk booking..hari kejadian kitorang sampai pun dah lewat.. pukul 5 lebih baru sampai.. kolam tu depan rumah (bilik sebenarnya), bebudak tak sempat masuk dah terus nak mandi.. afiq sebut nak mandi kolam patpuloh kali.. haha..



 
see? 2 beradik dah mula syok! afiq awal-awal je pakai pelampung tu.. bila dia tau yang kolam tu paras dada dia je, terus free style.. tengok la kemain seronok lagi.. dengan makpak pun syok join sekali mandi..haha..



halaman memang cantik.. kemas.. siap ada pokok bunga lagi.. memang puas hati sangat.. tapi kitorang cuma 4 beranak je. kalau ada rezeki nanti ajak 1 family besar lepak sini.. buat bbq ke lagi best kan.. insyaAllah ada rezeki nanti.. 



rania? anak dara sorang memang seronok giler main air.. tertelan air tak tau bape kali.. lepas sejam lebih berendam dia takmau naik.. dah maghrib kot masa tu.. melalak macam hape. memang dia taknak naik.. ikutkan esok pagi nak mandi lagi..tapi hujan lebat dari subuh.. sampai pukul10 masih hujan renyai-renyai..takde rezeki budak-budak nak mandi kolam lagi.. owner dia baik sangat, dia hantar 1 bakul mainan siap buku dan pau untuk kitorang.. kesian budak-budak tak dapat mandi katanya.. baik sangat! 



ni dalam bilik homestay tu.. luas.. kalau bawak family besar muat je tido kat bawak bawak toto hehe..


eh nak cite sikit.. malam tu dalam pukul 8 malam blackout.. kitorang tunggu jugak la sambil wasap owner.. dia kata nak call TNB report. kebetulan tak makan lagi, so kitorang keluar la dulu..sebab panas. balik dalam pukul 9.30 letrik dah ada balik..lega..budak-budak terus tido..esoknya nak check out owner bagi less RM20.. terkejut sangat.. yela, bukan salah dia pun kan elektrik takde..


AFIQ  sampai harini masih lagi menyebut mandi kolam..mandi kolam..seronok sangat dia..hati mama lagi seronok sebab dapat membahagiakan anak-anak..ala bukan selalu pun.. ada rezeki lebih kita keluar la jauh sikit kan..takde, duduk rumah bukak kolam sendiri dalam bilik air.. budak-budak ni tetap hepi..main air kan..

pape pun ciknaa puas hati dengan homestay ni.. memang berbaloi-baloi sebab bagi ciknaa privasi sangat.. anak-anak mandi kolam tak campur dengan budak-budak lain.. takde la nak bersesak-sesak kan.. dari 10, ciknaa bagi 9 star.. hehe..

yang berminat boleh contact aisyah : 018-7878232
RM130 @ 1 malam bilik yang ciknaa ambik tu
 



11 comments:

  1. Memang puas hati kan ciknaa dapat stay kat homestay tu.. rasa privacy sgt anak2 nak mandi kat pool tu.. tp syg time ciknaa datang tu hujan ek.. x puas la si afiq tu nak mandi pool..

    ReplyDelete
  2. akan ku terjah..
    jom cikna geder2 skali lagi.

    ReplyDelete
  3. terbaikkk la homestay gini..murah lak tu

    ReplyDelete
  4. Assalam cikna,
    waaaaaaaaa
    memag best la
    kolam ada, slide ada, buai ada kan3

    ReplyDelete
  5. Seronok kannn dapat spend quality time dengan ansk2 camni...berbunga hati!

    ReplyDelete
  6. homestay siap ade pool bagai, feeling feeling banglo uols.hihihii.. berapa semalam ni, cik naa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tau anak-anak..RM130 aje dear.. murahkan?

      Delete
  7. Ciknaa..1rumah tu satu bilik je ke camne?

    ReplyDelete
  8. Sebijik rumah tu 2 bilik kak. Maksudnya 2 pintu 2 bilik. Harga lain2..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016