Thursday, February 5, 2015

double RM : kereta sewa

 tajuk kemain..
kereta sewa mainan je pun..5 ringgit untuk sepuluh minit..
sebenarnya untuk layan afiq je..remote control tu papa dia yang pegang..seronok jangan cerita lah..
tangan tu pusing stereng macam berbelas tahun pengalaman memandu..
yang untung nya bayar ni untuk sorang..tapi ciknaa pegi letak rania dalam kereta tu..
rasanya lebih 10 minit main ni..tokey tu bizi betulkan kereta mainan lain yang rosak..
hepi la budak kecik ni kan..dapat main lama.. ehee..


2 saat pertama.. 


1 minit selepas.. rania dah mula gelisah..maklumlah bumper beso.. :P


nah! kaki terkeluar sudah.. nampak selesa disitu.. abang muka mcm pro aje..


rania naik tak sampai  5 minit pun.. sempit. dia rimas.. lepas tu ciknaa keluarkan dia bawak masuk supermarket.. tinggal la 2 anak beranak tu layan perasaan masing-masing..haha..papa dia dah pasang angan-angan tu.. nak beli menda alah ni sebijik.. takut jadi tukun je nanti.. dia dah la selalu out station.. mama, memang tak berapa rajin nak bawak mainan ke luar rumah.. huhu.. 
sesekali layan anak anak dengan mainan RM5 pun dah buat dia tersenyum lebor.. seronoknya tu sampai ke malam dok sebut lagi mainan.. mainan.. nanti kita main lagi yer abang..


p/s: dulu-dulu kita main basikal aje.. tu pun kemain suka dapat basikal ada bakul kat depan..kihkihkih..

6 comments:

  1. Sekali sekala dapat puaskan hati anak main mainan mcm memang berbaloi kan ciknaa.. seronok tgk anak2 hepi... tp bertabah jer la next time bila diorg nampak lagi mesti minta nak naik lagi.. hihi

    ReplyDelete
  2. seronok dia dpt main kete pusing2 yeh...kalau ain bwk gi tmpt yg ade mainan ni ain lari bwk tmpt lain...malas nak layan kalau dah habis dia nak lagi...heheh...

    ReplyDelete
  3. hehehe....kesian adik x muat 1 kaki tue...

    ReplyDelete
  4. seronok tengok double RM ni main, dah la umur lebih kurang je kan. :)

    ReplyDelete
  5. cikna, kat chowkit byk jual keta remote cenggini. tak sampai rm300 kot. try usha...
    mungkina ada yg murah lagi rm200 gittu.

    ReplyDelete
  6. Dulu eksited beli untuk ayra.. Last2 jadi tukun.. Rumah kecik, main pusing2 camtu jela.. Nk bawak keluar berat pulak.. Tapi kalau ciknaa nak beli, beli kat chowkit la.. Situ murah2.. Dulu beli untuk ayra dlm rm300 camtu.. Ada yg lagi murah.. Tengok size & function bla bla.. :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016