Thursday, January 22, 2015

weekend : doubleRM

ada lagi yang tanya apa doubleRM tu..
razin + rania.. tapi kitorang panggil razin tu afiq..
bukan Ringgit Malaysia yer..hihi..


minggu lepas kitorang tinggal 3 beranak..
papa pegi kuala krai dengan staff UIA..
so, macam biasa.. rumah masih terkawal..
walaupun ada masa macam nak terangkat jugak la..
afiq & rania sekarang tido sekali je sehari..
kalau kat rumah kemain liat nak tido..
tu la cabaran ciknaa kalau kat rumah..haihhh..


masing-masing menahan mata taknak tido


makan? ni satu benda lagi..
weekend lepas masing-masing selera makan zero..
bagi biskut, jajan pun taknak..
waimah susu pun taknak..
rania dah muntah-muntah.. afiq dah start cirit..


Siannya.. Sorang tgh haus..sorang tertonggeng kt sana tanpa diketahui puncanya..haha.


petang dalam pukul6 ciknaa akan buat workout sikit..
zumba @ cardio dalam 20 minit camtu..
ni la keadaan anak yang terbiar.. hahaha..
serius nak gelak tengok keadaan ni..
macam terabai sangat kekdahnya..


Frozen + keropok udang.Bersantai la kamu 2 beradik.mama nak buat keje.  


time ni ciknaa bizi nak setelkan kain baju..
kalau tak buat camni, memang tak jemur kain la jawabnya..
ramai komen baik.. oh baik cuma 2 minit je..
lepas tu terjerit-jerit afiq cakap rania ambik semua kerepek tu..
haiyooo.. 3kali keluar masuk mama nengok keadaan dorang ni..


p/s: penat tu memang penat.. tapi bila dorang dah tido rasa lega sangat.. masa tu baru la boleh nak luruskan badan.. aduhaii.. rasa macam dah tua sangat sekarang.. huhu.

7 comments:

  1. Betul tu ciknaa.. sama la cam dilah jugak.. rasanya kalo time weekend lagi susah nak buat keje dan mengemas rumah.. ada jer bebudak berdua tu buat nak tarik perhatian ibu dia kan.. kejap gaduh kejap baik.. pastu tgk rumah serabut dengan menan bersepah.. suruh diorg kemas mmg payah la.. tgk mood nak ikut mengemas.. bila diorg tido baru la dilah dpt kemas menan diorg, tp tu pun kejap jer berkemas.. sat g diorg bangun tido, diorg terabur kan balik.. hahaha.. sabau jer la jadi mak org ni kan...

    ReplyDelete
  2. haha cute je rania tertonggeng kt sofa tu...sbb tu kan tang basuh baju, lipat kain baju sume i buat sikit² during weekdays..lps balik keje..waktu mlm ku basuh baju, sidai baju, lipat baju...haha so weekend boleh releks...kalau ada nk basuh, lipat pn xbyk...kira weekend mmg kualiti time with family..gitu kekdahnya...weekdays tu pulun la penat dari pg smpi malam...weekend rehat puas²...huhu :)

    ReplyDelete
  3. kalau ain la ciknaa..nak sidai baju pun payah...padahal kite dah umpan dia dgn tv or makanan kat dpn dia....asal ain nak keluar sidai kain or buang sampah ke...bedesup bebudak ni keluar skali.....adoiii...xleh nak wt ape..kene tunggu bebudak ni tido dulu la baru bole wat keje...

    ReplyDelete
  4. mcm lipas kudung buat kerja kan... hehehe....

    ReplyDelete
  5. Pandai ciknaa ambil hati anak2 bg mkn sambil tonton kartun...senang nak urus rumah tangga kan...wahhh zumba ek...good luck ciknaa...all the best

    ReplyDelete
  6. Memang mencabar bila husband takder weekend2 kan...ciknad yg anak dah besar2 ni pon jadi tenggelam punca...hehe

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016