Tuesday, January 13, 2015

shortvacation : melaka

tak plan pun.. serius..
bangun pagi asben tanya..
nak bawak anak p mana?
melaka jom! ahaaa.. jom aje lah..
siap basuh baju, kemas rumah pe semua pack barang terus gerak..
sampai melaka pun dah petang.. dalam pukul5 lebih camtu..
bila tak plan, masalah sikit nak cari hotel..
yela, dalam kereta baru sibuk nak google, tanya gojes..
sudahnya semua hotel penuh!
yelah..dahla cuti sekolah.. weekend pulak lagi..
asben call kawan..kebetulan dia pun kat melaka..
dapat la book standard room kat banda hilir..




memang takde jalan sangat pun sebenarnya..
sampai dah petang..check in dulu lepas maghrib baru keluar..
pegi uptown bawah tu aje..
sempat beli 2-3 barang rania terlebih aktif..
kebetulan buggy tak bawak..
dia taknak dukung, taknak pegang tangan..
nak berlari macam umur doploh tahun..
so papa tak sabar, jom balik bilik! haha..





esok pagi bangun awal..
konon nak sambung jalan la..
adik ipar call bagitau isteri dia dah nak bersalin..
emergency czer.. tak sedap dah nak berjalan..
pusing melaka kejap, singgah bustel klebang..
beli coconut shake ori klebang..
terus gerak ke JB pulak..





coconut shake ni ciknaa dah mengidam dari mengandung rania lagi..
tapi takde rezeki lagi masa tu..
sekarang rania dah 1 tahun 5 bulan..
baru merasa..haha..takpe la dik..
mama bagi rasa kat luar.. baru emppphh!
serius memang sedap.. beli yang special 2..
1 asben ciknaa punya.. kaw2 rasa kelapa tu..
slurrrppp..bila lagi nak merasa ni ehh..




so pendek kata takde pape sangat la shortvacation kali ni..
1st time bawak anak-anak..
dah ada pengalaman..
so, next time buat preparation elok sikit..
baru syok kan..
asben cakap, kalau nak jalan lagi tunggu hari keje..
time tu orang tak ramai..
so tenang sikit..huhu..
maybe melaka jugak lagi..
sebab afiq nak sangat naik menara tamingsari tu..


p/s: 1st time bercuti dengan 2 budak tu..afiq ok, rania je belom faham lagi..so agak penat sikit..nak layan kerenah dia..kesabaran kena tinggi..huhu..harap next time ok la hendaknya.. :)

8 comments:

  1. ain pun kalau plan nak gi bercuti mesti kene weekdays...xleh pergi time cuti skolah...terlampau ramai sgt orang....ain pun lebih kurang mcm ciknaa jugak..Raees behave je..Raynia adoiiii...layan karenah dia boleh pitam...hahaha

    ReplyDelete
  2. Datang melaka time cuti mmg jalan jem dan ramai org ciknaa... org melaka ni pun x sanggup nak kuar gi bandar time cuti sekolah.. hahaha... ehh.. budak dah dapat kaki mmg gitu la.. nak jalan sendiri jer kan... bercuti penat main kejo2 ngan anak jer kan.. xpela.. yg penting diorg heppi..

    ReplyDelete
  3. wah! takpe ciknaa. ni pengalaman. Yt kalau jenis tetiba gitu Yt rasa Yt tak pegi dah. Haha.

    ReplyDelete
  4. Good ciknaa...first time handle anak dalam situasi mcm2 kan...mcm tu lah ju wpun baru anak satu sama je situasinya...cuma buggy tu kena always ada dlm kereta...kalo tak naya nak kejor deme2 kuat lari hahhahahha...next time naik MRC (Melaka River Cruise) ada bot kecil leh bawa kita keliling sungai melaka yg sgt cantik...

    ReplyDelete
  5. bestnye.... rindu melaka! tpt paling dekat nak jalan2 hehehe

    ReplyDelete
  6. nurul asal pregnant jer mesti ke melaka cari coconut shake tue... lepas nii makan laa kat kedai dia, mmg kena sabar ckit laa, meja terhad... yup, kalu nak gi melaka jgn time cuti sekolah, serikkkkk!!! pegi ari kerja @ wekend yang takde public holiday (dekat2 public holiday) baru syok nak berjalan...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum, kaknoor jenjlan dan singgah follow cikna..

    ReplyDelete
  8. takpe cikna pelan2 nnt diorang paham laa kalu nk gi berjalan. akak dulu pn camtu. kita yg terlebih xcited. bdk2 x paham apa pun. last kita yg penat melayan karenah diorang. #akak pun kalu nak bercuti gi masa hari keje, tp kena korban cuti skit aa.. tak sanggup gi masa cuti skolah dan weekend. sesakk wehh..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016