Tuesday, January 27, 2015

bila anak tidur



perasan tak bila anak-anak dah tidur..
kita tengok, tenung muka dia..
kita akan rasa sayu.. sebak.. rasa sedih..
kalau ciknaa memang camtu..
sebab siang tu rajin marahkan abang..
selalu abang tu la yang selalu kena..
rajin usik adik.. adik pun kadang manja sangat..
abang tak usik dia pun, dia boleh menjerit-jerit..
mama yang kat dapur dah terjerit panggil nama abang..
walaupun masa tu elok abang nengok bbtv..


bila dorang tidur baru la rasa bersalah..
anak-anak kadang tu nak perhatian je..
serius ciknaa mengaku..
kadang tu sibuk dengan enpon..
sibuk layan wasap customer..
sibuk nengok fb.. ntah pape jela sibuknya..
padahal balik rumah tu jela waktu dengan anak-anak sebenarnya..
rasa macam nak buat sesuatu..
macam nak slowkan aktiviti media sosial..hihi..
kesian anak-anak kan..
siang hari dah duduk dengan ticer..
dengan kawan-kawan..
balik rumah kena main dengan adik..
mama bz..papa keje balik lambat..
oh! emosi pulak entry harini..

5 comments:

  1. xpela ciknaa.. kita cuba buat yg terbaik utk anak2. dah besar nanti mesti dorang faham :)

    ReplyDelete
  2. Yt faham perasaan tu Ciknaa sebab rasanya ramai parents terutama yang bekerja macam kita ni feel the same way you did.

    ReplyDelete
  3. sama la kita ciknaa... kadang balik sibuk wat itu ini, pastu dah penat nak rehat.. time tu la anak pun nak dekat2 nak manja2 tp mak dah x larat.. mula la suruh main jauh2.. mak nak rehat.. main la diorg berdua lagi.. tp bila nak tido meh tido bawah ketiak mak.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. Salam. hai samalah kita.Kadang2 tu geram anak ngacau keje kita kne lah marah.Sian bila tgh tido tu sayanggggggggg je rasa .Bersalah pon ada.Tapi xpe mereka pasti paham satu hari nt :D

    ReplyDelete
  5. Kerana anaklah CikNaa kakak tutup a/c FB kakak dulu.
    Bila anak sulung kakak dah mula sekolah kakak terus tak aktifkan lagi.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016