Thursday, January 29, 2015

1st time tinggal anak-anak

assalamualaikum..


esok ciknaa ada course 'ibadah camp' kat dalam masjid UIA. wajib pegi.program start pagi esok  sampai sabtu pagi je. pukul 8 pagi tu dah boleh balik. tapi, masalahnya ciknaa tak pernah tinggalkan dua beradik tu dengan papa dia.. serius walaupun cuma 1 malam je, hati risau giler. dahla malam tadi rania tetiba demam.. asben ciknaa ni pulak jenis yang cepat cuak tau..anak melalak sikit dia dah call suruh kita balik.. yang ni buat ciknaa lagi risau. mahunya kang 3.4 pagi tengah qiammullail dia call suruh balik.. adehh..







tapi nak taknak kena pegi jugak kan.. harap sangat afiq & rania pandai bawak diri bila mama takde nanti.. ala kejap aje pun.. 1 malam aje. sesekali bagi papa jadi supermom kan.. baru dia tau betapa penatnya handle anak-anak kat rumah sampai ada masa tak sempat nak makan pun..


p/s: terbayang, kalau lah ada 3 orang anak.. tinggal dengan papa kat rumah.. acaner la rupanya yer.. hihi (gelak jahat!)

8 comments:

  1. x yah bayangkan ciknaa.. bagi jer papa tu anak ke3.. suh dia jaga 3org skali... opssssss.... ngehhh..ngehhh

    ReplyDelete
  2. Bagus sekali sekala bg job ni kt suami...hehehhe test2 jgn tak test...tp zmn sekarang geng papa semua champion...gosok2 sikit suami tu kasi semangat...leh ye handle...jgn riso ciknaa

    ReplyDelete
  3. uhhuhu.. lin pun tak pernah berpisah lagi dengan anak2 cikna... tp rasanya boleh kot.... doa bnyk2...

    ReplyDelete
  4. hehe.. jangan risau ciknaa.. papa will do his best! selamat beribadah!

    ReplyDelete
  5. ciknaa, wa kan masa tinggal kael 1st time masa oktober 2014. syahdu ciknaa. sampai tak mampu nak buat entry pasal tu (eh. kemain over feeling) ahahahaha :D

    ReplyDelete
  6. cikna, akak gi kusus 3 malam pun rasa gundah gulana pikir bdk2 tu thn lps...
    tp asben ilek jer...

    ReplyDelete
  7. Assalam..hai salam perkenalan.Saya pun pernah dalam situasi sis dlu. Memang berat hati sangat2 nak tinggalkan anak2 sbb hati tisu maknye nih...tapi alhamdulillah segalanya baik2..sbb skrg ni segalanya mudah..nk tau keadaan anak2 just minta husband update pic anak2 setiap 1 jam..kalau mcm dulu2 hp xde whatsapp alahai..tak dapat dibayangkan..

    ReplyDelete
  8. Assalam cikna,
    salam perkenalan yer
    iols pun tak berani lagi nak tinggaikan anak dengan hubby
    he3
    pa pun kalo suid jemputla singgah & join blog iols jugak yer :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016