Tuesday, December 9, 2014

rania 16 bulan



kejap je budak ni dah 16 bulan..
bersamaan setahun 4 bulan..
tengah demam tu.. ntah ape akal terbaru dia..
cuma perasan, dah start nak bercakap..
dah terkeluar jugak perkataan 'mama'
kalau compare dengan abang, dia ni lambat sikit bercakap..




rania ni makan ikut mood..
ada masa nasi + masak lemak kobis + ikan goreng..
makan bertambah-tambah..
ada masa nasi dgn telur + kicap aje..
kadang tu langsung taknak makan..
memang selera dia berubah-ubah..
beza sikit dengan abang yg memanjang nasi ayam..




sekarang ni susah dah nak suap dia makan..
nak makan sendiri.. taknak orang suapkan!
lepas tu berterabur semua atas lantai..
kotor baju segala..
tapi nak dia makan, mak biorkan ajelah..
lepas tu gigih la mengemas balik..





dan sejak akhir-akhir ni dia dah pandai merajuk!
ni tengah merajuk la ni..
buruk sungguh macam tengah memerut..
hahaha.. macam-macam la rania sekarang..


p/s: rambut dah start nak kembang tu.. mama takde mood lagi nak potong rambut dia.. so biar lah dulu macam herman tino :P

9 comments:

  1. comel je rania... harris pun gitu cikna.. tp yang tak menahannya, harris kaki sakat. aduh... asyik la ngacau orang.

    ReplyDelete
  2. raynia pun sama ciknaa..makan ikut mood...comey je tgk rania ikat tocang dua tu..kalau raynia..menjerit2 xnak ikat rambut..kalau rambut tu ok xpe gak..ni kembang mcm hape ntah..hhahaha..

    ReplyDelete
  3. hai rania... comey sgt aih merajuk cmtu...hehe... bgus la rania.. nak makan sendiri...

    ReplyDelete
  4. Darwish susah mkn nasi. Kena buat lembik br byk dia mkn. Xpelah,aslkn mkn.

    ReplyDelete
  5. haisshhh rania ni suka tau buat muka camtu. gerammm nak gigit2 pipi tu..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016