Tuesday, December 2, 2014

afiq & atok




sebenarnya ni pertama kali afiq jumpa atok dia..
atok kandung dia.. abah ciknaa..
alhamdulillah.. berkat sabar, dugaan datang macam-macam..
tak perlu ciknaa cerita panjang..
akhirnya kami kembali seperti dulu..
alhamdulillah.. syukur sangat..


gambar ni bagi ciknaa 1001 macam perasaan..
Allah makbulkan doa kami sekeluarga..
betul kata orang.. cucu boleh lembutkan hati orang tua..
alhamdulillah..


masa ni atoknya solat maghrib..
nenek panggil afiq suruh duduk belakang atok baca doa..
yela, masa tu atok dia pun dah siap solat.tengah baca doa..
ntah macamana si afiq ni elok pulak mood dia time tu..
angkat tangan.. diam je..
selalu takde nak lama macam tu..hihi.

rania?
lepas solat tu atok dia baca yasin..
boleh dia rampas surah yasin tu dari atok..
atok kan? takkan sesekali dia marah cucu..
malah dia senyum je.. alahai rania..



p/s: atok tak bagi cucu-cucu dia balik kl.. suruh ciknaa cuti seminggu lagi. alahai sebaknya rasa.. tapi tak boleh sebab balance cuti ciknaa dah nazak.. kalau lah ada cuti mau sambung lagi duduk kampung dengan family..

5 comments:

  1. sayu pula baca entry ni ciknaa..apa2 pun Alhamdulilah...dapat juga afiq jumpa atok.....:)

    ReplyDelete
  2. sayu bace
    xpe ciknaa
    Allah tue maha mengetahui ape yg terbaik

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...semoga kebahagiaan ciknaa berkekalan hingga akhir hayat...tahniah ciknaa sebab xputus asa...

    ReplyDelete
  4. Sayu rasa. Semoga ikatan kekeluargaan ini kekal hingga syurga. Darwish skrg dh pndai. Nmpk je org nk solat,terus dia amik port tgh2 sejadah. Agkt tgn trus sujud.

    ReplyDelete
  5. semoga ikatan kekeluargaan ni kekal bahagia.aamiin :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016