Monday, November 10, 2014

bila rania kat ofis mama


khamis lepas.. ciknaa shift duty..sampai 11 malam..
papa emergency kena pegi kuantan..
no excuse.. so bebudak ni takde orang nak jaga..
dari pagi ciknaa pikir cemana nak buat..
last-last mintak tolong jiran sebelah..ofismate jgak la..
tumpangkan afiq kat rumah dia..
dulu masa baby pun memang ciknaa tinggal dengan dia bila shift duty..
papa dia kan jauh dulu..
afiq kemain suka sebab ada geng.. 


ok setel..rania pulak tak berani nak tinggal..
dia ni lain pesen sikit.. ciknaa kuatkan semangat..
bawak je pegi ofis.. masuk pukul 8 tu layan dia main..
minum susu.. yakk pulak.. susu lagi, then tido..
sambungkan 2 sofa untuk tetamu, bentangkan tilam dia..
tepuk-tepuk.. tapi kemain la susah nak lelap..
silau.. ciknaa tak berani nak tutup lampu..
dalam ofis bukan ada orang..ciknaa sorang aje..
akhirnya kul10 baru dia tido..
kaunter lebri ciknaa tengok dari jauh je kot ada user..
nasib malam tu supervisor sporting..





ni la rupa dia tido dalam ofis..
dengan silau lampu, dengan sejuk beku lagi..
tapi dia diam je malam tu..langsung takde merengek..
tQ sayang sebab faham keadaan mama..
kul11 malam balik keje, dukung dia dengan 1 beg besar..
penuh barang dia.. nasib ada ofismate baik hati tolong dukung sampai kereta..
bila ingat balik alahaiii..


p/s: kalau la kamu tahu mama sanggup buat apa je demi mencari rezeki..dalam masa yang sama menjaga kamu walaupun terpaksa bawak ke ofis dalam usia kamu yang sebegitu.. tapi Allah permudahkan.. alhamdulillah..

10 comments:

  1. salam perkenalan...

    pengorbanan seorang ibu....kesian ja time dorg tido kat ofis..tp nak buat macam mana klu tak bawak nak tinggal ngan sapa plak...nak cuti memg tak la sbb cuti pun tak byk....yg penting dorg depan mata...

    tinggal jejak
    http://atikarafina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ciknaa hebat!..bila dah takde pilihan apepun mak senggup buat demi anak2

    ReplyDelete
  3. comel sgt rania tido peluk bear :)

    ReplyDelete
  4. sebak pulak baca yang ending tu...lahaiii...pengorbanan seorg ibu kannn...be strong cik naa, awak memang ibu yang hebat!

    ReplyDelete
  5. Inilah dia yg dikatakan kasih seorg mak CikNaa..
    Dulu mak kita lain, sekarang kita dah jadi mak tahulah betapa sayangnya kita pada anak kita kan.
    Tapi yg bagus tu tak meragam - elok aje lena tidurnya..

    ReplyDelete
  6. alaaa ciannya cikna. akk kebetulan mlm tu balik lambat. kalu tak boleh je nak tinggal kalu cikna kena duty.

    ReplyDelete
  7. Hehe... comelnye Rania... xpela dapat boss sporting mcm ni... huhu

    ReplyDelete
  8. hye rania marissa..
    alolo, suwit je.
    comfirm lena tidurnya tu.. itulah perngorbanan seorang ibu kan..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016