GOOGLE Adsense

Monday, November 24, 2014

27 oredi

alhamdulillah..syukur.. semalam genap umur ciknaa 27.. takde yg special pun semalam.. asben pun OS ke johor seminggu.yang ada pun mak & adik-adik kat rumah..tak celebrate pun. ingat nak tunggu gaji.. meriah sikit kot kan.. hihi. alhamdulillah ramai yang sudi wish befday ciknaa kat fb.. wasap, sms pun ada.. mekasih sesangat.. sudi mendoakan yang baik-baik untuk ciknaa..


 asben? ok, dia memang setiap tahun buat 'onar' lupe nak wish.. setiap kali befday, ciknaa memang akan moody. tak pernah ingat oke! so tahun ni pun dah dapat agak.. sehari sebelum befday dia call pukul 9 lebih..cakap nak tido awal sebab penat sangat.. ciknaa dalam hati, ok sabar..sah la tu tak ingat.. then ciknaa uruskan anak cam biasa.. dekat pukul11 malam tetiba dia call..cakap dalam nada gedik manja, pastu cakap selamat hari jadi sayang! ciknaa terus tengok jam.. aihhh pukul bape ni? jam rumah dah takde bateri ke? dan-dan dia cakap.. takpe, wish je awal-awal..takut kang tertido.. tak pasal orang tu esok sehari suntuk moody sebab laki dia lupa wish.. hahaha.. boleh gitu? janji wish walaupun bukan tarikh sebenar? adoii la..


bab hadiah, sambut bagi bunga, kad madah berhelah memang asben ciknaa bukan lah orangnya. sebelum kawen dulu maybe la ada.tu pun sebab disuruh kawan-kawan ciknaa. kalau dia sendiri nan hado! so, jangan lah berharap nak dapat hadiah.. masuk tahun ke 3 kawen ciknaa dah faham dia cemana. bak kata Pak utih, orang lelaki tak paham bahasa kias-kias ni.. terus terang jela senang.. so, bulan lepas ciknaa dengan tak malunya p cakap kat dia.. 'abang, kalau ada rezeki lebih, adiah tahun ni nak jam tangan boleh?sebab jam dah rosak' hah, sangat berterus terang kan? hahaha.. gaji bulan lepas terus dia bagi. boleh pulak dia cakap. gaji bulan depan 25 haribulan.. 23 haribulan dah befday..time tu takut takde bajet dah..so beli terus siap-siap..hadiah in advance katanya.. sekali lagi ciknaa nak tergelak..ya Allah pelik la perangai laki aku nih..




jam biasa-biasa aje.. takde la sampai beratus ringgit harganya..yang pasti ciknaa terima dengan hati yang gembira! sejak dari haritu ciknaa dah boleh terima dah keadaan suami yang jenis tak pandai nak romantik gitu gini.. kalau nak, just bagitau..dan dia pun ada cakap, kalau abang mampu, abang dapatkan..kalau tak, mungkin lambat sikit.. takpe la bang.. tak kisah sangat bab hadiah ni..janji pempes susu anak u beli..rumah kereta bayar cam biasa.. tu dah cukup dah.. macam ciknaa bukan jenis mengharapkan hadiah sangat..cukuplah dapat ucapan & doa bila dia wish tu.. ayat yang mampu menggugurkan air mata seorang isteri..kalau dia nak bagi hadiah tu bonus..kalau takde pun takpe..


alhamdulillah.. 27 tahun macam-macam dah lalui.. ciknaa mengharapkan sesuatu yg lebih baik untuk masa akan datang.. terutaman kesihatan diri, suami & anak-anak..Keberkatan rezeki. Hidup yg tenang disisi keluarga.. family adalah segala- galanya bagi ciknaa.. insyaAllah..

9 comments:

  1. happy besday cikna... muda lagi.. huhuuhuh

    ReplyDelete
  2. ROmantik sgt pun tkut jgak..hhahhhaa....
    Diorg sayang kita n anak2 pun paling bermakna dah bg kita..
    ROs pun pnah jugak tahun lepas asben lupa bday...hhahhaa.. menangis jgak.... padahal bnda kecik.. :p wakkakaka....

    ReplyDelete
  3. org laki mmg gitu kn ciknaa? mcm hubby i pulak, dia bukan type yg bangi2 bunga so tak kesah pon x dpt sbb bunga layu gak nanti! haha

    ok la tu dah ada jam baru :)

    ReplyDelete
  4. Bab wish tu mmg mcm hubs akk..
    Hubs akk sellau jgk bg hadiah..
    Dan sllu claim tu hadiah beday..samada belated atau in advance..pn boleyy

    ReplyDelete
  5. husband ain bab wish birthday tu ok lagi la..tpt kul 12 mlm dy akan wish...so far xpenah lupa lagi...cuma bab hadiah tu je la xleh aspect.sbb dia x reti nak beli apa utk bini dia..melainkan kalau bini dia mintak..huhuh

    ReplyDelete
  6. selamat hari jadi heheh kiter 26 sebaya gak tuh boleh jadi kawan kan nanti singgah la blog kiter sis...hehehe

    ReplyDelete
  7. happy birthday ciknaa! nampaknye iols tua setahun dari ciknaa hihi

    ReplyDelete
  8. hihi..gitu la kn somi2 kite ni... mcm2 perangai... umie..xpenah pun dpt pape.. umie xkesah sgt kot bab besday slalunye.. wat2 lupe je.. pstu dh arinye... ckp.. eh arini besday ibu la..jom2 kite g mkn kek..hahahah.... klu besday die pun same.. tp sng je nk igt..sbb same ngn ari guru..kikiki.. tu pun ckp same...eh arini besday ayah la.. asben pun jwb..eh yela.. dh tua dh abg...hahahhaha..... tp klu anibeseri die xigt..mmg ade la yg nk kne bebel..hahahaha... alhamdulillah.. tiap anebeseri dpt adiah.. :)

    ReplyDelete
  9. hihi.mana mana lelaki lebey kurang kan perangainya..sma la mcm suami sy.kena ckp terua terang.x pyh nak kias kias bagai.. kang diri sendiri juga moody .hahaha
    nwa hapy belated besday ciknaa ..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016